ЄС: Криза не закінчиться в 2010 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС: Криза не закінчиться в 2010 році

3102
Міністри фінансів Євросоюзу не сподіваються на те, що економічна ситуація в країнах Європи покращиться в 2010 році. У той же час у ЄС не плануються нові антикризові програми.
Розрахунки на те, що в європейській економіці в 2010 році почнеться стадія зростання, є "найвищою мірою сумнівними", - цитує 10 березня газета Financial Times Deutschland документ, підготовлений міністрами фінансів ЄС до саміту Євросоюзу, який пройде в Брюсселі 19-20 березня.
Колишні сценарії розвитку ситуації здаються тепер занадто оптимістичними. Ще в середині січня єврокомісар з питань економіки Хоакін Алмуніа пророкував поліпшення кон'юнктури в другій половині 2009 року. Тепер же багато економістів погоджуються з тим, що економічна криза буде більш глибокою і протриває довше, ніж це передбачалося раніше.
Незважаючи на це, міністри фінансів країн Євросоюзу мають намір установити графік скорочення дефіциту національних бюджетів. Більшість членів ЄС почнуть активні дії зі зниження бюджетного дефіциту в 2010 році, а ті країни, які лише незначно порушили маастрихтські критерії, - в 2011 році.
У той же час країни єврозони відповіли відмовою на заклик радника президента США з економіки Лоренса Саммерса про збільшення пакета антикризових заходів. Як заявив міністр фінансів Люксембургу Жан-Клод Юнкер, країни єврозони не збираються виділяти нові кошти на боротьбу із кризою, повідомило агентство dpa. За словами Юнкера, уже прийняті в країнах ЄС антикризові програми ще не вичерпали закладеного в них потенціалу.
Міністр фінансів ФРН Пеєр Штайнбрюк також висловився проти прийняття нового пакета заходів щодо оздоровлення кон'юнктури, повідомляє агентство dpa. "Ми повинні сконцентруватися на тих заходах, які вже були прийняті", - сказав він після зустрічі міністрів фінансів країн зони євро, яка пройшла в Брюсселі в понеділок, 9 березня.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас