Поляченко: Україна заборгувала медикам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поляченко: Україна заборгувала медикам

273
Я більш ніж впевнений, що сьогодні в наших непростих умовах – лікарі чи не єдине професійне об'єднання, від якого в максимальній мірі залежить майбутнє. І лікарів потрібно захищати, інакше під загрозою буде все суспільство. Так прокоментував звернення громадської організації "Український медичний союз" до ВР про необхідність підтримки ініційованого УМЗ законопроекту, Голова Президії УМЗ Юрій Поляченко.
Наявний сьогодні соціальний захист медичних і фармацевтичних працівників є недостатнім, він не враховує насущних проблем, не задовольняє професійні потреби.
Законопроект - це комплексне вирішення питання соціального захисту медиків, їм визначаються правові, економічні та організаційні основи соціального захисту (державної підтримки) зазначених осіб.
Законопроект "Про соціальний захист медичних і фармацевтичних працівників, працівників охорони здоров'я" - це борг суспільства перед медиками. І однозначно - один з першочергових антикризових законів у медичній галузі.
Довідка ІМК. Законопроект "Про соціальний захист медичних і фармацевтичних працівників, працівників охорони здоров'я" розроблений Українським медичним союзом. Документом передбачається: підвищення медикам зарплат до рівня середньої по промисловості, надання службового житла, транспорту (у сільській місцевості), виділення безпроцентних кредитів на придбання власного транспорту та житла.
Також передбачається надання лікарям додаткових оплачуваних відпусток, гарантій компенсації у випадку зараження в процесі роботи (наприклад, ВІЛ, туберкульоз), обов'язкове страхування від лікарської помилки.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас