ЄС збільшить субсидії для безробітних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС збільшить субсидії для безробітних

359
На зустрічі міністрів праці та соціального захисту країн ЄС було запропоновано збільшити субсидії для безробітних громадян співдружності. Більшість країн підтримали цю пропозицію, проти виступила Німеччина.
Учасники зустрічі запропонували спростити процедуру виділення коштів з так званого "Фонду глобалізації", який був створений для надання допомоги європейцям, що втратили роботу в результаті переносу виробництва в країни з більш дешевою робочою силою. Крім того, збільшити частку ЄС у субсидіях з 50 до 75 відсотків, а також тривалість надання допомоги з одного до двох років. Німеччина виступила проти цього нововведення, тому що, на думку офіційного Берліна, 500 млн. євро, що направляються щорічно до фонду, буде недостатньо, знадобляться додаткові кошти. А оскільки Німеччина виплачує в бюджет ЄС найбільший внесок, вона виступає проти цього.
Учасники зустрічі в Брюсселі поставилися до позиції Берліна критично, тому що країна у свій час користувалася послугами фонду. В 2007 році Німеччина одержала з "Фонду Глобалізації" 12,7 мільйона євро для підтримки співробітників компанії Benq, що згорнула виробництво у ФРН. Офіційний Берлін також подав заявку на субсидії в розмірі 8,8 мільйона євро для німецьких співробітників компанії Nokia, яка перенесла виробництво з Німеччини в Румунію.
За прогнозами Європейської комісії, до кінця 2010 року безробітними можуть виявитися 6 млн. жителів співдружності.
Нагадаємо, безробіття в країнах єврозони в січні виросло до 8,2% – максимального рівня більш ніж за два роки. Найвищий рівень безробіття зафіксований в Іспанії – на даний момент офіційно безробітними виявилося 3,48 млн. іспанців, за лютий число людей, що втратили роботу, в країні збільшилося на 154 тис. осіб.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас