Екс-суддя Львівського апеляційного суду Зварич під конвоєм доставлений у Київ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-суддя Львівського апеляційного суду Зварич під конвоєм доставлений у Київ

Кримінал
2583
Колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич під конвоєм прибув у Київ, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.
Після завершення слідчих дій він буде доставлений до суду для розгляду подання ГПУ про обрання йому запобіжного заходу у вигляді узяття під варту. Розслідування кримінальної справи триває.
Напередодні близько 21:00 на горищі одного з житлових будинків м.Львова співробітники СБУ затримали Зварича. За словами прес-секретаря СБУ Марини Остапенко, співробітники СБУ передали Зварича слідчим ГПУ, які розслідують кримінальну справу проти нього.
Відзначимо, до цього часу Зварич перебував у розшуку. Раніше він звертався у Львівський окружний адміністративний суд з вимогою визнати незаконним рішення ВР про його арешт і звільнення.
Нагадаємо, 2 грудня 2008 р. Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти судді Зварича за одержання хабара в розмірі 100 тис. дол. У службових кабінетах і квартирах семи суддів Львівського апеляційного адмінсуду, зокрема і голови суду, провели обшуки, під час яких співробітники Генпрокуратури і СБУ вилучили 1 млн дол. і 2 млн грн. При цьому з особистої барсетки Зварича було вилучено 9,6 тисяч дол. і 6,4 тис. грн. Сам суддя заперечував одержання їм хабара в розмірі 100 тис. дол. Пояснюючи походження інших сум, він заявив, що позичив на будівництво 1,9 млн дол. у свого знайомого адвоката В.Косенка, а також мав намір направити гроші, знайдені в приміщенні суду, "на церкву".
15 грудня 2008 р. УСБУ у Львівській області оголосило І.Зварича в розшук, оскільки він зник із приватної клініки, у якій перебував на лікуванні. 18 грудня 2008 р. ВР дала згоду на його звільнення з посади та арешт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас