Тепер RosUkrEnergo виганяють з Польщі та Угорщини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тепер RosUkrEnergo виганяють з Польщі та Угорщини

Енергетика
2494
Польща вирішила проблему дефіциту газу, що виникла у зв'язку з виключенням трейдера RosUkrEnergo зі схеми постачання газу в Україну - "Газпром" домовився переоформити на себе контракт із Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo (Pgnig) на постачання 2,5 млрд куб. м газу.
Про це повідомляє сьогодні російське видання “Коммерсантъ”.
ТОВ "Газпром експорт" погодилося взяти на себе контракт RosUkrEnergo (на 50% належить "Газпрому") на постачання газу в Польщу, пише видання. Вони були зупинені під час російсько-української газової війни і з тих пір не відновилися: сторони звинуватили трейдера в розпаленні конфлікту, і компанія фактично позбулася можливості поставок газу.
Щоб "Газпром" замінив RosUkrEnergo у Польщі, потрібно підписати доповнення до її міжурядової угоди з Росією, обумовивши додатковий обсяг поставок. У рамках візиту у Варшаву заступник голови правління російської компанії Олександр Медведєв саме обговорив із заступником прем'єр-міністра, міністром економіки Польщі Вальдемаром Павляком "розвиток двостороннього співробітництва в газовій галузі". Як уточнив міністр телеканалу TVN24, зміни в міжурядову угоду будуть внесені найближчим часом і новий контракт підпишуть протягом декількох тижнів.
Наступним кроком повинно стати витіснення RosUkrEnergo з Угорщини. "Наступним кроком стане витіснення компанії Emfecz з газового ринку Угорщини", - заявив, зокрема, директор East European Gas Analysis Михайло Корчемкін. Emfecz належить другому співвласникові RosUkrEnergo Дмитру Фірташу і також закуповує газ у трейдера. В "Газпромі" відзначають, що питання поставок газу в Угорщину за контрактами RosUkrEnergo поки не врегульоване. Сьогодні в Москву з офіційним візитом приїде прем'єр-міністр Угорщини Ференц Дюрчань, який, можливо, буде обговорювати із президентом Дмитром Медведєвим і главою уряду Володимиром Путіним і ці питання.
Діяльність RosUkrEnergo зараз перевіряють рахункові палати Росії та України, пише “Коммерсантъ”. "Ми плануємо завершити аудит компанії наприкінці березня", - повідомив у минулу п'ятницю голова Рахункової палати РФ Сергій Степашин.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас