По всій Польщі подешевшали квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

По всій Польщі подешевшали квартири

Нерухомість
5417
Нерухомість у великих містах Польщі в лютому цього року в порівнянні з лютим минулого року подешевшала більш ніж на 10%.
Як передає кореспондент УНІАН, про це пише Dziennik з посиланням на дані консалтингової компанії Open Finance.
За даними компанії, найбільше подешевшали квартири на західному узбережжі Польщі в агломерації Гданськ-Гдиня-Сопот, де ціни впали майже на 14%.
У Вроцлаві, неподалік від польсько-німецького кордону, і на сході в Кракові нерухомість подешевшала на 12,5%.
Не витримала нестачі покупців і столична Варшава, де ціни знизилися на 10%.
Як свідчать дані дослідження, подорожчала нерухомість тільки в Познані, який конкурує із Вроцлавом за звання міста-лідера Західної Польщі, але символічно - на 0,2%.
Девелоперські компанії визнають в умовах практично повної відсутності клієнтів готовність знижувати ціни на 15-20% рівня їх максимального значення, зафіксованого в другій половині 2007 року.
Експерти відзначають, що на великі знижки можна розраховувати тільки у випадку або дуже дорогих квартир (вартістю понад 250 тис. дол.), або гірших з поганою локалізацією.
У той же час, як повідомляв УНІАН, деякі експерти прогнозують здешевлення польської нерухомості до кінця поточного року ще на 25-35%.
Квартири в Польщі торік можна було купити навіть на 15-30% дешевше, ніж в 2007 році, коли ціни на ринку досягли свого піка.
За даними Open Finance, торік нерухомість у великих польських містах подешевшала від 0,6% до 16%. На кінець минулого року середня ціна квадратного метра житла у Варшаві становила близько 2400 доларів. 1700 доларів за м.кв. потрібно було заплатити у Вроцлаві, Кракові і Познані. У Гданську середня ціна становила 1600 доларів за метр квадратний.
Торік у Польщі було побудовано понад 165 тисячі квартир, що на 24% більше від показників попереднього року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас