Робоча група ООН в Україні занепокоєна "невтримною корупцією" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робоча група ООН в Україні занепокоєна "невтримною корупцією"

Казна та Політика
1315
Члени Робочої групи щодо безпідставних затримок Ради Організації Об'єднаних Націй із прав людини стурбовані "невтримною" корупцією в правоохоронній системі України.
Як повідомляє Центр новин ООН, у Женеві триває 10-а сесія Ради із прав людини. На розгляд її учасників представлена доповідь про результати візиту Робочої групи щодо безпідставних затримок в Україну. У ній висловлюється стурбованість "невтримною" корупцією в Україні, що пронизує всю правоохоронну систему.
Члени Робочої групи заявили, що стурбовані великим числом затримок, зроблених у країні, багато з яких не реєструються. Однією з головних причин безпідставних затримок в Україні Робоча група вважає зосередження повноважень у Генеральній прокуратурі, яка має функції, як в сфері карного переслідування, так і в сфері нагляду. Ще однією причиною є неефективна система захисту у кримінальних справах. Експерти вважають, що загальна ситуація ускладнюється невтримною корупцією, що пронизує всю правоохоронну систему.
Члени Робочої групи щодо безпідставних затримок за запрошенням уряду відвідали Україну наприкінці 2008 року. Делегація зустрілася із представниками державних органів, громадянського суспільства, родичами осіб, що утримуються під вартою, співробітниками внутрішніх механізмів моніторингу і представниками міжнародних і регіональних організацій у Києві, Донецьку, Сімферополі, Севастополі, Львові, Ужгороді, Мукачеві і Чопі. Члени групи провели особисті конфіденційні бесіди з 138-ма ув’язненими особами і приблизно 100 колективних бесід в 21 установі, де утримуються особи, позбавлені волі.
Представники ООН відзначили гарний рівень співробітництва з боку уряду України і звернули увагу на різні реформи в системі відправлення правосуддя, проведені із часу проголошення країною незалежності в 1991 році. Вони також висловили задоволення у зв'язку з існуванням низки механізмів моніторингу, таких як Омбудсмен, мобільні групи з моніторингу і громадські ради, що виступають як інструменти боротьби з безпідставними затримками, хоча й відзначили, що існує потреба подальшого зміцнення цих механізмів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас