Фондові торги в США 6 березня завершилися різнонаправленим рухом провідних індексів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові торги в США 6 березня завершилися різнонаправленим рухом провідних індексів

Фондовий ринок
92
Фондові торги в США 6 березня 2009 р. завершилися незначним різнонаправленим рухом провідних індексів.
Загальне негативне тло, створене до початку сесії серією макроекономічних і корпоративних новин, панувало над Уолл-стріт практично протягом всіх торгів. Лише під кінець індекси Dow Jones й S&P завдяки низці технічних факторів зуміли відіграти загублені позиції й навіть вийти в невеликий "плюс", тоді як високотехнологічний Nasdaq так і не зміг покинути "червону зону".
Починалася ж сесія досить похмуро. Так, без особливого оптимізму сприйняли інвестори доповідь Міністерства праці США, відповідно до якої рівень безробіття в США в лютому 2009 р. збільшився в порівнянні з показником попереднього місяця на 0,5 процентного пункту і склав 8,1%. Показник виявився вище рівня в 7,9%, що прогнозували аналітики, і став найвищим показником безробіття із грудня 1983 р. При цьому скорочення числа робочих місць у несільськогосподарських галузях країни в лютому 2009 р. у порівнянні з попереднім місяцем склало 651 тис.
Корпоративні новини також мали в основному негативний характер. Так, аналітики з J.P.Morgan Chase & Co. понизили прогноз по прибутку компанії Apple, що не сповільнило позначитися на її котируваннях - за підсумками торгів вони впали на 3,98%. У цілому високотехнологічний сектор завершив останні торги тижня "у мінусі": до закриття торговельної сесії подешевшали акції IBM (-1,91%) і Sun Microsystems (-5,73%), а також Xerox (-3,82%) і AMD (-0,93%).
Невдало склалася сесія і для виробника фототехніки Eastman Kodak. Аналітики з міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's знизили довгостроковий корпоративний кредитний рейтинг компанії з B до B-, вказавши на високі темпи споживання готівки при їх істотно менш значному надходженні. Акції Eastman Kodak подешевшали за підсумками торгів на 8,57%.
Новини з банківського сектора мали змішаний характер. Так, котирування Bank of America знизилися на 0,95%, після того як у ЗМІ просочилася інформація про нові збитки, нещодавно відкритого банку. Зокрема, банк втратив 120 млн дол. у результаті дій одного зі своїх трейдерів у Лондоні, а також "кілька сотень мільйонів доларів", які втратив Merryl Lynch напередодні його поглинання з боку Bank of America.
З іншого боку, на 6% підросли котирування банку Wells Fargo, що оголосив про скорочення дивідендів до 0,5 дол./акцію з 0,34 дол./акцію. Цей захід дозволить банку заощадити до 5 млрд дол. щорічно.
Стримувала падіння індексів і ситуація на нафтовому ринку, де ціни на нафту істотно підросли. Це не одразу позначилося на котируваннях найбільших нафтових компаній США - так, за підсумками торгів подорожчали акції ExxonMobil (+2,9%) і Chevron (+3,2%).
За підсумками торгів 6 березня індекс Dow Jones виріс на 32,5 пункту (+0,49%) - до 6626,94 пункту, індекс Nasdaq знизився на 5,74 пункту (-0,44%) - до 1293,85 пункту, індекс S&P підріс на 0,83 пункту (-0,12%) - до 683,38 пункту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас