Аналітики без оптимізму очікують публікації нових економічних даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики без оптимізму очікують публікації нових економічних даних

Казна та Політика
933
Криза на світових фінансових ринках, глобальна рецесія, що поглиблюється, підстьобують одна одну, незважаючи на те, що уряди різних країн знижують облікові ставки і збільшують бюджетні видатки, прагнучи запобігти затяжній депресії, пише Financial Times.
Аналітики JPMorgan відзначають, що в 30 з 35 країн, включених у їхній моніторинг, до кінця минулого року відбулося помітне ослаблення ділової активності, при цьому більше від інших постраждали економіки, пов'язані із глобальними торговельними потоками, а не ті, з яких почалася фінансова криза.
Тим часом загроза, яку становить для банківської системи кредитна криза, не минула.
Хоча банки застосовують більш жорсткі критерії кредитування до нових позик, компанії єврозони можуть використовувати існуючі кредитні лінії, і річне збільшення корпоративного кредитування, за даними UBS, залишається "напрочуд здоровим".
Нік Дейві (Nick Davey) з UBS стверджує, що кредитування корпорацій становить серйозну загрозу для здоров'я банківського сектору єврозони. За його словами, кредитні лінії, створені до кризи, цілком ймовірно, оцінені неадекватно для умов економічної рецесії, і банкам в 2009 році загрожує значне зростання корпоративних дефолтів.
Дані, які будуть опубліковані на цьому тижні, як очікується, покажуть різке зниження обсягів промислового виробництва в Британії і континентальній Європі, а також подальше ослаблення споживчих витрат по обидва боки Атлантики.
Дані про промислове виробництво в Британії в січні, які будуть опубліковані 10 березня, продемонструють зниження на 2,5%, що складе 12,7% за рік, у порівнянні з 10,2% у грудні.
У вівторок будуть опубліковані дані за січень і у Франції, де очікується падіння на 0,5%, що складе 14,9% за рік у порівнянні з 14% у грудні.
У середу, 11 березня, дані про промислове виробництво в січні опублікує Німеччина, де спад за місяць складе 1%, а річний спад збільшиться з 12% до 13,8%.
Дані по єврозоні, які будуть опубліковані 12 березня, згідно із прогнозами, покажуть падіння в січні на 1%. Річний спад, таким чином, збільшиться з 12% до 13,1%.
Січневі дані щодо торгівлі будуть опубліковані в Британії і США 11 і 13 березня відповідно. У Британії прогнозується збільшення дефіциту торговельного балансу з 3,6 млрд. фунтів стерлінгів у грудні до 3,8 млрд. фунтів. Дефіцит у США, як очікується, зменшиться з $39,9 млрд. у грудні до $38,4 млрд.
На лютневих даних по роздрібних продажах у США, які будуть опубліковані 12 березня, відіб'ється падіння продажів автомобілів. Аналітики прогнозують падіння на 0,5% за місяць і збільшення спаду з 6,4% до 6,9% за рік.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас