У США вчений вкрав у NASA 9,6 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США вчений вкрав у NASA 9,6 млн доларів

Казна та Політика
847
Федеральна прокуратура США звинувачує колишнього керівника штаб-квартири NASA Кортні Стадда в крадіжці великої суми з бюджету космічного агентства.
На думку слідчих, учений украв з бюджету агентства 9,6 млн доларів. Ці гроші опинилися на рахунках державного університету Міссісіпі, з яким співробітничав колишній співробітник NASA, повідомляє Infox.ru з посиланням на Associated Press.
За версією слідства, Стадд незаконно перерахував державні кошти в розмірі 9,6 млн доларів, направлені на розвиток проектів в області наук про землю, на рахунки університету в штаті Міссурі, у якому він був офіційним консультантом.
Під час розслідування вчений неодноразово брехав своїм колегам, які розслідували цю справу. Це стало основою для пред'явлення Стадду ще одного звинувачення. Тепер колишньому співробітникові космічної корпорації загрожує до 15 років позбавлення волі. Ніяких коментарів у справі сам Кортні Стадд не дає.
Незважаючи на солідний обсяг виведених коштів, від крадіжки Стадда космічне агентство навряд чи зубожіє. Сенат США розглядає бюджет Національного аерокосмічного агентства NASA на 2010 рік, запропонований урядом. Бюджет NASA збільшився в порівнянні з 2008 роком майже на 2,4 млрд доларів і склав 18,7 млрд доларів. Бюджет на 2009−й поки прийнято в розмірах 2008 року, але може бути переглянуто убік підвищення.
Космічне агентство також визначилося зі списком основних проектів на найближчі роки. NASA планує продовжити розробку нового космічного шаттла Orion і ракетоносія Ares. Вони замінять діючі сьогодні космічні шаттли. Керівництво агентства також заявило про пріоритетне значення програми повернення людини на Місяць.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас