Росія витратить на інвестиції більше трильйона рублів за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія витратить на інвестиції більше трильйона рублів за рік

Казна та Політика
200
В 2009 році Росія витратить на інвестиції 1,1 трильйона рублів. Про це заявив прем'єр-міністр країни Володимир Путін. Для порівняння, торік даний показник становив 858 мільярдів рублів.
За словами прем'єр-міністра, із загальної суми 800 мільярдів піде на будівництво по різних напрямках. 300 мільярдів буде виділено на високотехнологічні сфери. Крім того, на той же напрямок додаткові 300 мільярдів може виділити Зовнішекономбанк, а ще 200 мільярдів – інші банки, що одержують федеральну підтримку.
Путін відзначив, що 800 мільярдів рублів недостатньо для високотехнологічної сфери, а збільшення інвестицій у порівнянні з попередніми роками не надто значне. Проте, прем'єр-міністр відзначив, що збільшення все-таки відбулося, навіть незважаючи на кризу.
Уряд змушений переглянути основні проектування бюджету-2009, прийнятого восени, через економічний спад. Зараз поправки в бюджет розробляються. Уже відомо, що доходи країни скоротяться на 42 відсотка в порівнянні з раніше запланованими до 6,3 трильйона рублів, а видатки виростуть до 9,5 трильйона рублів. Таким чином, інвестиції складуть приблизно дев'яту частину від усіх видатків бюджету.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас