СБУ намагалося заарештувати 11 млрд кубометрів газ у ПХГ "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ намагалося заарештувати 11 млрд кубометрів газ у ПХГ "Нафтогазу"

Енергетика
745
Служба безпеки України (СБУ) намагалася заарештувати 11 млрд кубометрів природного газу, закачані раніше в підземні сховища (ПХГ) НАК "Нафтогаз України" швейцарським газовим трейдером RosUkrEnergo.
Відповідна постанова "Про забезпечення можливого в майбутньому цивільного позову в кримінальній справі" підписав 3 березня 2009 року начальник відділу Слідчого управління СБУ, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді.
"Накласти арешт і заборонити проведення будь-яких дій щодо відчуження природного газу в обсязі 11 млрд кубометрів, що був закачаний для зберігання в підземні сховища газу дочірньої компанії "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" на підставі контрактів між компанією RosUkrEnergo і "Нафтогаз України", - процитував джерело документ.
Раніше народний депутат від БЮТ Андрій Портнов повідомив, що Шевченківський районний суд Києва прийняв постанову про призупинення слідчих дій за кримінальною справою з розмитнення природного газу. "Всі слідчі дії - і арешт газу, і затримка людей - припинені. Тобто арешт автоматично знято", - сказав він агентству. За його словами, всі затримані в межах справи повинні бути звільнені, а вилучені документи - повернуті.
У межах відкритої 2 березня кримінальної справи за фактом заволодіння посадовими особами НАК "Нафтогаз України" за попередньою змовою з групою осіб 6,3 млрд куб. м транзитні природні гази на суму понад 7,4 млрд грн працівники СБУ 3 березня затримали Шепитько, а 4 березня проводили слідчі дії і вилучали документи в центральному офісі "Нафтогаз України".
В.о. глави правління НАК Ігор Діденко оскаржив постанову про відкриття кримінальної справи в Шевченківському суді, який своєю постановою призупинив проведення слідчих дій і призначив судове засідання за скаргою на 17 березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас