Трійка Діалог одержить російський бізнес Standard Bank і 200 млн дол. в обмін на 33% своїх акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трійка Діалог одержить російський бізнес Standard Bank і 200 млн дол. в обмін на 33% своїх акцій

Фондовий ринок
392
Група компаній "Трійка Діалог" одержить російський бізнес південноафриканського Standard Bank та $200 млн (споконвічно у формі конвертованого кредиту) в обмін на 33% своїх акцій, говориться в повідомленні "Трійки Діалог".
Крім того, "Трійці Діалог" перейде російська "дочка" Standard Bank (ЗАТ "Стандарт Банк").
Два представники Standard Bank увійдуть у раду директорів "Трійки Діалог", що, таким чином, буде складатися із шести чоловік.
У повідомленні компанії відзначається, що угода повинна пройти процедуру схвалення регулювальними органами Росії та ПАР. Після завершення процедури схвалення капітал "Трійки Діалог" перевищить $850 млн.
"Стратегічне партнерство з Standard Bank є наступним кроком "Трійки Діалог" щодо подальшого зміцнення своїх позицій як провідної незалежної інтегрованої інвестиційної та керуючої компанії. В результаті цього альянсу "Трійка Діалог" також здобуває стійку платформу у вигляді комерційного банку в Москві з добре розвитий технологією міжбанківських операцій", - говориться в повідомленні компанії.
Після завершення угоди планується, що всі російські операції обох сторін будуть здійснюватися через "Трійку Діалог". Крім того, буде створений стратегічний комітет для досягнення синергії спільної діяльності, а також виявлення нових перспективних галузей бізнесу і географічних напрямків. Обидві сторони будуть представлені в комітеті рівною кількістю представників.
Група Standard Bank є найбільшою банківською групою в Південній Африці за розміром активів і прибутку. Офіси групи розташовані в 17 країнах Африки і в 20 країнах, що розвиваються, за її межами, у тому числі в Росії, Бразилії та Китаї.
Обсяг активів групи, за даними на 31 грудня 2008 року, перевищує $162 млрд. Ринкова капіталізація групи становить приблизно $9,5 млрд.
Основним власником ИК "Трійка Діалог" є голова її ради директорів Рубен Варданян, також частки в компанії мають її менеджери.
Група Standard Bank відкрила представництво в Москві в 1997 році. В 2003 році ЗАТ "Стандарт банк", створене на базі представництва роком раніше, одержало генеральну ліцензію ЦБ РФ на здійснення банківської діяльності.
За підсумками 2008 року Стандарт банк за розмірами активів займає 105-е місце в ренкінгу "Інтерфакс-100", підготовленому "Інтерфакс-ЦЕА". Його активи в 2008 році зросли на 85% - до 22,57 млрд рублів, власний капітал - на 32%, до 2,19 млрд руб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас