Падіння фондових індексів у Європі в четвер склало 3-5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння фондових індексів у Європі в четвер склало 3-5%

Фондовий ринок
91
Європейські фондові індекси в четвер знизилися на 3-5% через негативні економічні очікування і погану звітність компаній.
Значення Dow Jones Stoxx 600 знизилося за підсумками торгів на 3,6%.
Китай заявив у четвер, що має намір підтримувати швидкий економічне зростання у країні за рахунок "значних" державних інвестицій, але втримався від конкретики, що було сприйнято інвесторами негативно, зазначає агентство Bloomberg.
Ціна акцій Aviva Plc звалилася на 33%. Найбільший страховик Великобританії зафіксував чистий збиток в 2008 році у зв'язку зі "значним нереалізованим збитком" по корпоративних боргових зобов'язаннях.
На цьому повідомленні також подешевшали папери голландської фінансової групи ING Groep - на 18% і британського страховика Friends Provident - на 14%.
Крім того, аналітики Goldman Sachs Group погіршили прогноз світової економіки, заявивши, що найгірша точка спаду поки ще не пройдена. Вони тепер прогнозують зниження світового ВВП на 0,6% в 2009 році проти раніш очікуваного скорочення, на 0,2%.
"Економічна обстановка в цілому як і раніше залишається проблемною, і невизначеність зберігається на високому рівні", - говориться в повідомленні банку.
Зниження фондових ринків Європи продовжилося навіть після того, як глава Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше заявив, що банк не вважає ставку в 1,5% річних мінімальним рівнем. Він виступив за підсумками засідання, на якому було ухвалене рішення про зниження вартості грошей у єврозоні до даної оцінки з 2% річних.
Ринок сприйняв це висловлення як натяк на можливість подальшого зниження вартості грошей у єврозоні для боротьби з рецесією.
Вартість акцій Salzgitter знизилася на 16%. Один з найбільших у Німеччині сталевиробників заявив, що, швидше за все, не зможе уникнути збитку в першому півріччі 2009 року.
Прибутку 255 компаній з індексу Stoxx 600, що опублікували звітність за підсумками минулого кварталу, знизилися в середньому на 92%.
Котирування акцій провідних гірничодобувних компаній світу також опустилися: BHP Billiton - на 5,6% і Rio Tinto - на 6,1%.
Ціна паперів EasyJet знизилася на 4,4%. Одна з найбільших бюджетних авіакомпаній Європи оголосила про скорочення пасажироперевезень на 6,8% минулого місяця - до 3,02 млн пасажирів.
Акції British Airways подешевшали на 5,5%. Третій за величиною авіаперевізник Європи знизив прогноз зростання виторгу на поточний фінансовий рік і заявив про очікуване скорочення продажів у наступному фінроці через зниження попиту на повітряні перевезення на тлі економічного спаду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас