МВФ: Спад економік триватиме в 2009-му і захопить 2010-й — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Спад економік триватиме в 2009-му і захопить 2010-й

Казна та Політика
923
Найбільші економіки світу скорочуються темпами, подібними післявоєнним, і спад може продовжитися наступного року. Про це в п'ятницю заявив перший заступник управляючого Міжнародним валютним фондом Джон Липські, повідомляє Reuters.
"Схоже, що спад провідних економік протриває весь цей рік і продовжиться наступного року. Повернення до стабільного зростання не очікується до другого півріччя майбутнього року або початку 2011 року. І все це буде супроводжуватися зростанням безробіття", - сказав Липські.
"Наші розрахунки вказують на те, що спад ВВП у четвертому кварталі минулого року і першому кварталі нинішнього - найсильніший за весь післявоєнний період", - сказав він, відзначивши, що така ситуація вимагає рішучих дій з боку урядів і центробанків.
За словами Липські, спільні дії країн зі стимулювання внутрішнього попиту повернуться сторицею, тому що приведуть до зростання міжнародної торгівлі. Також він відзначив, що ослаблення фунта стерлінгів буде сприяти поліпшенню економічної ситуації у Великобританії.
Раніше МВФ повідомив, що, швидше за все, спрогнозує спад світової економіки цього року, переглянувши січневий прогноз, що передбачає зростання на 0,5%.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас