"Ъ": Комунальні тарифи потрапили у розпорядження КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Комунальні тарифи потрапили у розпорядження КМДА

Енергетика
1171
В. о. голови КМДА Анатолій Голубченко підписав розпорядження №229 і №230. Перше скасовує дворазове підвищення тарифів на теплову енергію, централізоване опалення, подачу холодної і гарячої води, водовідведення, а також послуги з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій для населення. Друге – дію розпоряджень, згідно з якими тарифи на теплову енергію, централізоване опалення, подачу холодної і гарячої води та водовідведення для бюджетних організацій і окремих суб'єктів господарської діяльності були підвищені в п'ять разів. Таким чином, із учорашнього дня знову вступили в дію тарифи, установлені в травні-червні 2007 року.
Нагадаємо, підвищення тарифів на комунальні послуги для юридичних осіб було предметом тривалої суперечки між президентом Віктором Ющенком і мером столиці Леонідом Черновецьким. Пан Ющенко п'ять разів скасовував відповідні розпорядження КМДА, однак міська влада розробляла нові. Крім того, у середу Віктор Ющенко провів нараду із представниками КМДА, на якій доручив органам прокуратури розглянути окремі порушення чиновників КМДА, у тому числі пов'язані з тарифною політикою мерії.
Як повідомив учора Анатолій Голубченко, скасування підвищення тарифів, "звичайно, пов'язане з нарадою в президента", але зробити це передбачалося раніше. "Леонід Михайлович (Леонід Черновецький.- ред.) ще до наради (у президента.- ред.) доручив мені впорядкувати тарифну політику КМДА. Розпорядження скасовані не на виконання зауважень президента, просто я виконав домовленості із профспілками і доручення мера", - підкреслив пан Голубченко.
Дії в. о. голови КМДА викликали сміх у голови Шевченківської районної держадміністрації Віктора Пилипишина. "Усі заяви чиновників КМДА про підвищення тарифів так само смішні, як і заяви про їх зниження. Приймаючи якісь рішення, вони завжди керуються емоціями, а не здоровими економічними розрахунками. При цьому ліва рука найчастіше не знає, що робить права", - сказав пан Пилипишин.
Олександр Рябченко
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас