Відштовхнутися від 200 не вдалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відштовхнутися від 200 не вдалося

Фондовий ринок
274
Індекс ПФТС у середу продовжив падіння і знизився на 0,72% (1,46 пункту) - до позначки 200,85 пункту, що відповідає рівню початку грудня 2004 р., хоча всі світові індекси в середу торгувалися в "зеленій зоні", відіграючи падіння, що відбувалося останні кілька днів.
Торги на ПФТС почалися неактивно, хоча причини для оптимізму все-таки були, говорить трейдер інвестиційної компанії Concorde Capital Аліса Тихомирова. "Зокрема, уряд Китаю найближчим часом може оголосити про нові заходи щодо стимулювання економіки, у зв'язку із чим зросли ціни на сировину, і як результат азіатські майданчики закрили торговельну сесію "у плюсі", зросли ф'ючерси на американські індекси, в "зеленій зоні" відкрилися американські майданчики,- зазначає Тихомирова.- Однак ці новини не змогли підтримати український ринок".
Фінансовий аналітик Foyil Securities Олексій Орлов розповідає, що індекс ПФТС закрився в невеликому мінусі через значне просідання котирувань декількох компаній, зокрема, Нижньодніпровського трубного заводу (-19,4%) і Полтавського ГЗК (-13,3%). "Однак у цілому на ринку переважали позитивні тенденції",- стверджує експерт. Зокрема, відіграли свої позиції Укрсоцбанк (виріс на 14,6%) і "Райффайзен Банк Аваль" (на 7,1%). Причому Укрсоцбанк став найбільш активною за торгами компанією (шість угод) і лідером з обороту.
"Важливою подією на цьому тижні, що так чи інакше може вплинути на ринки, буде рішення банку Англії і Європейського центробанку з процентних ставок,- вважає Тихомирова.- Як прогнозують аналітики, процентні ставки будуть знижені на 0,5%".
Крім того, адміністрація президента США Барака Обами запропонувала програму, що дозволить 9 млн. американцям уникнути процедури виселення за рахунок реструктуризації боргу і зниження місячних платежів, що знизить тиск на ринок житла і стабілізує ціни на ньому. За словами Олексія Орлова, основні індекси США відреагували на таке нововведення зростанням, що задає позитивний тренд на світових фондових майданчиках у четвер.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас