Азаров здивований відмовою Кабміну ознайомити Раду і Секретаріат з контрактами на постачання і транзит газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров здивований відмовою Кабміну ознайомити Раду і Секретаріат з контрактами на постачання і транзит газу

Енергетика
1144
Депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Микола Азаров здивований тим, що Кабінет Міністрів дотепер не надав на розгляд Верховній Раді і Секретаріату Президента оригінали контрактів на постачання і транзит газу, укладені між Національною акціонерною компанією "Нафтогаз Україна" і російським "Газпромом". Про це він сказав журналістам на брифінгу.
"Ми здивовані таким розворотом подій, коли минув уже місяць, а оригінали документів не представлені ні в парламент, ні в Секретаріат Президента", - заявив депутат.
Він також висловив стурбованість діями Служби безпеки України при спробі вилучення контрактів на постачання і транзит газу.
"Викликає подив форма, у якій проводилися вилучення або спроби вилучення документів. Тому сумно усвідомлювати, що ми живемо в країні, у якій можна порушувати права людей, не несучи за це ніякої відповідальності", - сказав він.
Азаров вважає, що за незаконні дії співробітники спецслужб повинні нести відповідальність.
Як повідомляло агентство, комітет Ради з національної безпеки та оборони обурений ненаданням Кабінетом Міністрів копій оригіналів контрактів між Україною і Росією про поставки і транзит газу.
Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з питань з'ясування обставин можливого порушення посадовими особами, керівниками СБУ Конституції і законів при виконанні службових обов'язків.
СБУ порушила справу про заволодіння посадовими особами "Нафтогазу" 6,3 млрд. куб. м газу, у рамках якого 4 березня провела обшук у центральному офісі "Нафтогазу", а 5 березня - не змогла проникнути в адміністративну будівлю дочірнього підприємства "Нафтогазу" - "Укртрансгаз".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас