ПФТС оновлює антирекорди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС оновлює антирекорди

Фондовий ринок
208
Індекс ПФТС за результатами торгів у вівторок знизився на 1,56% - до позначки 202,31 індексних пункту, продовживши оновлювати річні мінімуми...
На думку Олексія Рєпіна, старшого брокера торговельного відділу ІК "Альтана Капітал" (раніше "Юпрас Капітал"), через низьку ліквідність останнім часом український фондовий ринок не особливо цікавий нерезидентам, а тому дуже слабко реагує на ситуацію навколо, все більш залежачи від дій спекулянтів і одиничних замовлень.
Проте, вважає заступник директора з управління активами Tiger Asset Management Сергій Бовтенко, перегляди рейтингів українських емітентів рейтинговими агентствами всіх калібрів не дають розслабитися ринку. "Проблема падіння ринку у вівторок була вирішена просто і елегантно - одна угода з "Західенерго" утримала ринок від історичного падіння нижче 200 пунктів",- зазначив він.
Найбільш активно торгувалися акції "Азовсталі" та "Укрнафти", з яких була укладена максимальна кількість угод - до восьми. "Причиною продажів "Азовсталі" стала інформація про відкликання Standard & Poor's кредитного рейтингу на прохання компанії",- зазначив Рєпін. Крім того, за його словами, загальний негативний вплив на вітчизняний фондовий ринок здійснюють кредитні дефолтні свопи України (CDS), які напередодні зросли до історичного максимуму в 4850 пунктів. "Швидше за все, на цьому тижні індекс ПФТС продовжить своє падіння при мінімальній активності торгів",- припускає експерт.
"Не можна не погодитися з Уореном Баффетом. Вчора він висловився про поточний стан економіки, що, на його думку, "ледь волочить ноги". "До українського фондового ринку це також має пряме відношення" ,- підсумував Сергій Бовтенко.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас