"Укрзалізниця" підвищить тарифи на внутрішні пасажирські перевезення з 9 березня і 1 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" підвищить тарифи на внутрішні пасажирські перевезення з 9 березня і 1 червня

Казна та Політика
478
Тарифи на внутрішні пасажирські перевезення залізничним транспортом в Україні в 2009 році підвищаться з 9 березня і 1 червня, повідомила прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту ("Укрзалізниця").
Згідно з повідомленням, відповідний наказ про підвищення тарифів затверджений Міністерством транспорту та зв'язку ще 23 лютого.
Наказ передбачає підвищення вартості проїзду в плацкартних вагонах на 4,7%, у купейних і спальних – на 7,4% з кожної із зазначених дат.
У прес-релізі також відзначається, що вартість проїзду в загальних вагонах підвищуватися не буде.
Як повідомлялося, раніше Мінтрансзв’язку планувало ввести щомісячне підвищення вартості залізничних квитків в 2009 році. Так, згідно із проектом наказу, у купейних і спальних вагонах квитки повинні були дорожчати на 5% з 1 лютого, 1 березня, 1 квітня, 1 липня і 1 жовтня. Вартість проїзду в плацкартних вагонах планували підвищувати з 1 лютого на 1,5%, з 1 березня на 3%, з 1 травня – на 2%, у період з 1 травня по 1 жовтня – щомісяця на 3%.
При цьому прийнятий план зміни тарифів передбачає їх підвищення на 9,6% для плацкартних вагонів і 15,3% для купейних і спальних, тоді пропонований раніше підвищив би тарифи на 27,3% і 27,6% відповідно.
Мінтрансзв’язку також планувало в 2009 році ввести гнучку систему вартості залізничних квитків у купейних і спальних вагонах, згідно з якою ціна квитка буде залежати від часу продажу, заповнюваності поїзда, сезонних навантажень на залізничний транспорт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас