Інфляція у країнах ОЕСР в січні сповільнилась до 1,3% в річному вирахуванні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у країнах ОЕСР в січні сповільнилась до 1,3% в річному вирахуванні

Казна та Політика
186
Індекс споживчих цін у країнах, що входять в Організацію економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), виріс у січні 2009 року на 1,3% у порівнянні з тим же місяцем 2008 року після підвищення на 1,5% у грудні минулого року, говориться в повідомленні організації.
Щодо попереднього місяця споживчі ціни майже не змінилися в січні, у грудні цей показник упав на 0,5%.
Споживчі ціни на енергоносії в січні опустилися на 9,6% у річному вирахуванні в порівнянні зі зниженням на 8,9% місяцем раніше, вартість продуктів харчування збільшилася на 5,4% (у грудні було зафіксовано зростання на 6%). Підйом споживчих цін без урахування енергоносіїв і продуктів харчування в січні склав 1,9% у порівнянні із січнем 2008 року (2% у грудні).
У єврозоні гармонізований індекс споживчих цін (HICP) збільшився в січні на 1,1% у порівнянні із січнем 2008 року і знизився на 0,8% щодо грудня. Значення індексу без урахування вартості енергоносіїв і продуктів харчування виросло на 1,6% у річному вирахуванні (місяцем раніше був відзначений підйом на 1,9%).
У США індекс споживчих цін (CPI) залишився стабільним у січні в порівнянні із січнем минулого року, у грудні було відзначено зростання на 0,1%. У Японії відзначено нульове зростання цін у січні проти того ж місяця 2008 року.
Споживчі ціни у Великобританії виросли в січні на 3% у річному вирахуванні, в Італії - на 1,6%, у Канаді - на 1,1%, у Німеччині - на 0,9%, у Франції - на 0,7%.
ОЕСР - одна із провідних міжурядових міжнародних економічних організацій світу, яка включає 30 найбільш розвинених країн. У цей час у неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція, Південна Корея і Японія.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас