Парламент України вдвічі зменшив зарплату президенту, прем'єру і народним депутатам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент України вдвічі зменшив зарплату президенту, прем'єру і народним депутатам

Казна та Політика
8973
Верховна Рада вдвічі зменшила зарплату президентові України, прем'єр-міністрові, народним депутатам і керівникам вищого рівня.
За відповідну постанову парламенту про впорядкування видатків держбюджету проголосували у вівторок 374 народних депутата з 423. Документ підтримав 151 член фракції Партії регіонів, 142 - фракції БЮТ, 34 – НУ-НС, 27 комуністів, 20 – Блоку Литвина.
У постанові відзначається, що в період фінансової кризи на матеріально-технічне забезпечення органів держвлади, оплату праці, соціально-побутове забезпечення посадових осіб усіх органів Кабінету міністрів поручається тимчасово - до 1 січня 2010 року - зменшити у два рази максимальний розмір зарплати президента України, спікера парламенту, прем'єра, віце-прем'єрів, народних депутатів, керівного складу Ради національної безпеки та оборони, секретаріату президента, Державного управління справами, апарату Верховної Ради, секретаріату Кабінету міністрів, керівників інших органів центральної виконавчої влади, голів обласних і міських державних адміністрацій і заступників цих посадових осіб.
Уряду поручається до 16 березня внести в парламент зміни в низку законодавчих актів, спрямованих на впорядкування виплат зарплат співробітникам Національного банку, відповідних держустанов і організацій, передбачивши зменшення максимальної зарплати не менш ніж у два рази.
Ця постанова також стосується керівників судових органів влади, прокуратури, міліції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас