Падіння індексів у Європі було рекордним із грудня, MSCI World звалився до рівня березня 2003-го — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння індексів у Європі було рекордним із грудня, MSCI World звалився до рівня березня 2003-го

Фондовий ринок
64
Падіння фондових індексів у Європі в понеділок було рекордним із грудня і склало близько 4-5%, при цьому значення Dow Jones Stoxx 600 опустилося до нової мінімальної позначки за шість років, повідомило агентство Bloomberg...
Індекс MSCI World, до якого входять ринки акцій 23 розвинених країн світу, опустився на 4,9% - до рекордно низького рівня з початку війни в Іраку в березні 2003 року.
Економіка США залишиться "у руїнах" в 2009 році й, можливо, ще протягом тривалого періоду часу, стверджує відомий інвестор Уоррен Баффет.
Індекс Dow Jones Stoxx 600 втратив до кінця торгів 5%, опустившись до 164,3 пункти - найнижчого рівня з 2003 року, так само як і британський FTSE 100, що знизився на 5,3%.
"Усе тільки погіршується, - зазначає портфельний керуючий Henderson Global Investors Алекс Крук. - Економіка як і раніше погіршується, а погані борги продовжують з'являтися".
Котирування паперів найбільшого з капіталізації банку Європи HSBC Holding Plc звалилися за день на 19%. Він планує розмістити серед існуючих приватних акціонерів акції на суму 12,5 млрд фунтів стерлінгів ($17,7 млрд). Банк запропонує існуючим інвесторам придбати 5 нових акцій вартістю 2,54 фунти на кожні 12 уже приналежних їм акцій.
Акції Lloyds Banking Group подешевшали на 15%, Royal Bank of Scotland - на 2,6%.
Вартість акцій Commerzbank знизилася на 7,4%. Головний виконавчий директор другого за величиною банку Німеччини Мартін Блессінг заявив, що Commerzbank, можливо, буде потрібно більше коштів від уряду, ніж отримано зараз, пишуть місцеві ЗМІ.
Ціна паперів французького банку BNP Paribas зменшилася на 9,3%. З початку поточного року втрати становлять уже 22%.
"Це ринок "ведмедів", і все, що потрібно - це терпіння, - вважає головний інвестиційний директор RCM UK Ltd. Люсі Макдональд. - Нам потрібно побачити стабілізацію економіки і зростання корпоративних прибутків".
Акції провідних гірничорудних компаній світу BHP Billiton Ltd. і Rio Tinto подешевшали відповідно на 6,5% і 6,6% на тлі зниження вартості міді, нікелю та інших кольорових металів у Лондоні.
Курс цінних паперів нафтовидобувної Royal Dutch Shell опустився на 6,2% слідом за падінням вартості нафти на 10% напередодні в Нью-Йорку. Акції BP втратили в ціні 5,7%.
Індекс Reuters/Jefferies CRB Commodity, у розрахунок якого входять 19 сировинних товарів, звалився в понеділок на 5,3%, що є рекордним зниженням з жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас