Тимошенко обіцяє повернути у держвласність облгази, що не розраховуються за енергоносії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко обіцяє повернути у держвласність облгази, що не розраховуються за енергоносії

Енергетика
358
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяє повернути в державну власність облгази, які не розраховуються за енергоносії. Про це вона сказала на нараді, присвяченій врегулюванню проблем із заборгованостями за природний газ.
"Якщо облгази не почнуть нормально розраховуватися, - а всі облгази в нас приватні і, як було повідомлено в пресі, 70% облгазів належать у нас панові Фірташу... то будемо просто через процедуру банкрутства або через внесення відповідних законів у Верховну Раду просто облгази повертати в державну власність", - сказала Тимошенко.
При цьому прем'єр додала, що в поверненні в державну власність нерентабельних підприємств немає нічого страшного.
Крім того, Тимошенко допустила, що в слабких розрахунках деяких областей за газ є політичне підґрунтя.
"Це свідома поведінка? Можливо, це реакція на "РосУкрЕнего", щоб у такий спосіб їх повернути на ринок?", - припустила прем'єр.
Вона підкреслила, що присвятить багато часу тому, щоб пояснити громадянам, яка політична сила стоїть за проблемами з теплопостачанням. Крім цього, Тимошенко відзначила, що у випадку, якщо в результаті доповідей на нараді з'ясується, що розрахунки за газ є непослідовними, то вона доручить Державній податковій адміністрації і контрольно-ревізійним органам провести відповідні перевірки, а також звернеться в Генеральну прокуратуру.
Як повідомляло агентство, Тимошенко вважає критичною заборгованість теплокомуненерго та облгазів за спожитий газ.
Раніше Кабмін запропонував Верховній Раді дозволити Міністерству палива та енергетики виключати приватні компанії паливно-енергетичного комплексу, які не здійснюють у повному обсязі розрахунки за поставлений природний газ, з реєстру підприємств, які не підлягають банкрутству.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас