Безсмертний: Зарплату високим посадовим особам треба скоротити до рівня, який відповідає можливостям бюджету в кризові часи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безсмертний: Зарплату високим посадовим особам треба скоротити до рівня, який відповідає можливостям бюджету в кризові часи

Казна та Політика
491
Високі посадові особи, які перебувають на державній службі, не можуть одержувати високу заробітну плату в період економічної скрути в країні. Таке переконання сьогодні висловив заступник глави Секретаріату президента України Роман Безсмертний, повідомляє прес-служба глави держави.
На його думку, в системі держслужби потрібно якнайшвидше провести суттєве обмеження бюджетних видатків на утримання чиновницького апарату. "Насамперед, має бути значно урізана платня посадовцям високого рангу - урядовцям, керівникам центральних органів влади, главам державних адміністрацій і всьому численному війську їхніх заступників - яка перевищує середні показники по країні в кілька разів. Сухі цифри статистики свідчать, що розрив у зарплатах, скажімо, міністра й інженера оборонного заводу доходить до непристойних величин", - зазначив Р.Безсмертний.
Він повідомив, що кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні постійно зростає і наближається до 1 млн осіб, ще понад 1,5 млн знаходяться у неоплачуваних відпустках, така ж кількість тих, хто працює у режимі неповного робочого дня. Прогнози критичні: вже до кінця березня в країні очікується до 3,5 млн незайнятого населення.
У цій ситуації, за словами Р.Безсмертного, високопосадовці і далі без докорів сумління продовжують одержувати високі зарплати. "Таку нерівність треба негайно виправити. Влада, яка багато в чому сама доклалася до нинішньої кризи, має відчути її згубну дію на своїх гаманцях".
Заступник глави Секретаріату президента пропонує уряду розглянути питання про встановлення щомісячної платні держслужбовцям першого-другого рангів на рівні, щонайбільше вдвічі вищому за середню зарплату у промисловості. На сьогодні цей показник становить 1865 грн і його можна вважати об'єктивним показником стану справ в реальному секторі економіки. Кабміну для прийняття цього рішення достатньо проголосувати за внесення змін до своїх постанов, які визначають розміри посадових окладів у системі центральних органів влади та управління.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас