Міжнародні донори виділять близько 4,5 млрд дол. на відновлення Гази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні донори виділять близько 4,5 млрд дол. на відновлення Гази

Казна та Політика
134
Міжнародні донори пообіцяли виділити близько 4 з половиною мільярдів доларів на допомогу Палестинській автономії і на відновлення сектору Газа після недавньої військової операції Ізраїлю.
Як повідомив Ахмед Абуль Гейт - міністр закордонних справ Єгипту, де проходила конференція країн-донорів, ці кошти будуть надані протягом двох років.
Держсекретар США Хілларі Клінтон заявила, що Сполучені Штати виділять 900 мільйонів доларів для Палестини.
У той же час США і Західна Європа наполягають, щоб виділювані кошти не потрапили палестинському угрупованню ХАМАС, яке на Заході вважають терористичним.
Раніше представники Палестинської автономії заявили, про те, що для відновлення Гази після ізраїльської операції "Литий свинець" необхідно 3 млрд дол.
Нафтові монархії Перської затоки пообіцяли більше 1,5 млрд дол., але всіх донорів цікавлять гарантії неповторення ізраїльських операцій у Газі.
Представники ФАТХ заявили, що міжнародна допомога повинна йти через уряд Махмуда Аббаса, яке контролює Західний берег р.Йордан.
У лютому Європейська комісія оголосила, що готова надати 436 млн євро допомоги для Сектору Газа на міжнародній конференції донорів.
Сектор Газа є частиною Палестинської автономії, яку контролює радикальний ісламський рух "ХАМАС".
Іншу частину Палестинської автономії – Західний берег р.Йордан, контролює націоналістичний рух "ФАТХ".
Ці ворогуючі палестинські рухи домовилися про створення п'яти комітетів, у яких почнуться переговори щодо відновлення політичної єдності усередині автономії.
Така заява була зроблена за результатами переговорів 13 палестинських партій у Каїрі у лютому.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас