У Гвінеї-Бісау вбитий президент країни Ж.Б.Вієйра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гвінеї-Бісау вбитий президент країни Ж.Б.Вієйра

Казна та Політика
1221
У Гвінеї-Бісау вбитий президент країни Жуан Бернарду Вієйра. Як передає Reuters з посиланням на французькі ЗМІ, убивство було скоєно солдатами Збройних сил країни, що підняли заколот.
Як повідомлялося, у столиці Гвінеї-Бісау, місті Бісау, 1 березня був здійснений напад на будівлю штабу збройних сил. У результаті вибуху загинув начальник штабу генерал Батиста Тагме На Вай. Ще п'ять людей одержали поранення. Після цього повідомлялося про те, що в столиці країни чутна перестрілка.
Ж.Б.Вієйра прийшов до влади у Гвінеї Бісау в 1980 р. В 1999 р. він змушений був втікати із країни в Португалію після того, як 27 листопада 1998 р. парламент оголосив йому імпічмент, а в країні розгорілася громадянська війна. Однак в 2003 р. після того, як у результаті військового перевороту був скинутий президент Кумба Яла, він зміг повернутися, а в 2005 р. переміг на президентських виборах.
Гвінея-Бісау – одна з найбідніших країн Африки і перевороти там - далеко не рідкісне явище. Наприклад, у листопаді минулого року Ж.Б.Вієйра дивом уникнув загибелі, коли солдати обстріляли його будівлю з вогнепальної зброї. Після цього президент створив міліцію, яка повинна була опікувати його від військових. Однак у січні Ж.Б.Вієйра злякався власних прихильників і розпустив міліцію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас