Азіатські фондові ринки падають у понеділок на тлі поглиблення світової рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські фондові ринки падають у понеділок на тлі поглиблення світової рецесії

Фондовий ринок
101
Азіатські фондові індекси падають у понеділок на тлі різкого скорочення заробітної плати в Японії та експорту в Південній Кореї, які посилили стурбованість поглибленням світової рецесії, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, опустився на 3% - до 72,92 пункту. З початку року показник втратив 18%.
Японський індекс Nikkei 225 у понеділок падає найшвидшими темпами за останні 5 тижнів - 3,2% за підсумками ранкової сесії. Гонконгський Hang Seng звалився на 3,6%, корейський Kospi - на 3,9%.
"Ми поки не знаємо, як довго триватиме світова рецесія. На ринку домінує атмосфера хворобливого розпачу, і лише деякі люди насмілюються купувати акції", - стверджує глава підрозділу управління коштами T&D Asset Management Co. Хісакадзу Амано.
У січні в Японії було зафіксовано різке скорочення середньої заробітної плати - на 1,3% у порівнянні з тим же місяцем 2008 року.
Південнокорейський експорт падає четвертий місяць поспіль, у лютому - на 17,1% у порівнянні з тим же місяцем 2008 року після рекордного січневого падіння на 33%.
Вартість захисту азіатських бондів від дефолта зростає на побоюваннях погіршення фінансової кризи і збільшення числа банкрутств у регіоні, індекс кредитних дефолтних свопів Азії (без Японії) Markit iTraxx Asia піднявся в понеділок на 17,5 базисного пункту.
"Ми побачимо ще багато статданих, які демонструють погіршення ситуації у світовій економіці, - вважає аналітик Mitsubishi UFJ Securities Сеідзі Араі. - У Токіо, однак, зростає оптимізм стосовно заходів уряду з підтримцки фондового ринку і додаткових економічних стимулів".
За повідомленнями японських ЗМІ, ЦБ Японії може придбати корпоративні бонди, що належать банкам країни, на суму понад 10 трлн ієни ($102 млрд).
Котирування акцій провідного японського банку Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. упали на 5,1% на тлі зростання ризиків, пов'язаних з бондами, і падіння заробітної плати в країні. Цінні папери другого за величиною банку Японії Mizuho Financial Group Inc. подешевшали на 4,3%.
Ціна паперів найбільшого світового виробника чипів пам'яті Samsung Electronics опустилася на 3,1%. Інвестори побоюються подальшого скорочення експорту в Південній Кореї.
Найбільший гірничодобувний концерн світу BHP Billiton Ltd. втратив 3,4% ринкової капіталізації у зв'язку з падінням цін на метали і нафту.
Вартість акцій гірничорудної компанії Rio Tinto обвалилася на 6,6%.
Курс цінних паперів провідного японського виробника нафти Inpex Corp. упав на 5,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас