Ющенко: Деякі банки продавали валюту дрібними сумами за завищеним курсом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Деякі банки продавали валюту дрібними сумами за завищеним курсом

2216
Президент України Віктор Ющенко заявляє про те, що деякі банки продавали валюту дрібними сумами за завищеним курсом. Про це повідомила сьогодні на брифінгу прес-секретар глави держави Ірина Ванникова, коментуючи результати наради Президента з банкірами і керівниками силових структур 27 лютого.
За словами І.Ванникової, на нараді піднімалося питання рефінансування, збільшення кредитного вантажу на позичальника в іноземній валюті, а також через підвищення кредитних ставок. За результатами наради Президент доручив узагальнити антикризовий план дій у банківській сфері. В.Ющенко звернув увагу, що обмінний курс зривається банками, які не виконують вимог валютного контролю, рекомендації НБУ, а також банківської етики.
Виходячи із цього, Президент ініціює ще одну зустріч із банкірами 4 березня, де будуть присутні керівники 25 банків, які, за оперативною інформацією, здійснювали валютні операції дрібними сумами за завищеним курсом, чим давали неправильні орієнтири для валютного ринку. Президент жорстко попередив ці банки про неприпустимість такої практики надалі, розкритикував діяльність валютного контролю в НБУ і доручив Нацбанку за участі силових відомств протягом 10 днів провести перевірку всіх аспектів діяльності цих банків, пов'язаних з валютним регулюванням.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас