Кудрін: У РФ рецесія може проходити за західним зразком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: У РФ рецесія може проходити за західним зразком

554
На думку голови російського фінансового відомства Олексія Кудріна, темпи і час протікання рецесії в економіці Росії можуть бути схожі на європейські та американські. Про це віце-прем'єр повідомив на Глобальному інвестиційному фінансовому форумі в Москві.
Кудрін нагадав про те, що Росія пізніше входить у рецесію, ніжу Штати, які намагаються подолати її вже другий рік, і ніж Європа. Проте, незважаючи на схожість темпів і строків рецесії російської економіки із західними, будуть початі всі заходи, необхідні для того, щоб вийти з неї швидше, підкреслив Кудрін.
Віце-прем'єр також згадав про те, що зниження ВВП Росії в наступному році може скласти 2%-3%. Що стосується поточного року, то на 2009 прогноз передбачає зниження ВВП мінус 2,2%. На думку голови фінансового відомства, у найближчі роки Росії не слід очікувати сприятливої цінової кон'юнктури на нафту. Кудрін вважає, що така ситуація на ринку "чорного золота", коли ціна на нафту перевищувала позначку $90 за барель, не надто ймовірна в найближчі кілька десятків років. Крім того, Росії не варто чекати швидкого зміцнення рубля, яке раніше стимулювали високі ціни на енергоносії, впевнений голова Мінфіну.
На думку Кудріна, істотних можливостей для додаткового зниження податків у найближчі роки в Росії немає. Країна має "програму фіскального стимулювання стільки, скільки не може дозволити собі жодна держава світу", цитують його слова російські інформагентства. У той же час віце-прем'єр висловив упевненість у тому, що податкове стимулювання є більш ефективним, особливо, якщо ці заходи зіставляються із зобов'язаннями бюджету. У той же час він припустив, що в Росії в найближчі роки можливості податкового стимулювання не дуже високі, тому що будуть збільшуватися ризики, у тому числі в сфері демографії, за рахунок скорочення частки економічно активного населення, яке буде спостерігатися в цілій низці країн світу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас