Лідери ЄС закликають об'єднати зусилля у боротьбі з фінансово-економічною кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідери ЄС закликають об'єднати зусилля у боротьбі з фінансово-економічною кризою

268
Лідери Євросоюзу виступають за об'єднання зусиль і дії на принципах солідарності в боротьбі з фінансово-економічною кризою усередині ЄС.
Такі пропозиції пролунали під час екстреного саміту ЄС у Брюсселі в неділю, повідомила британська телерадіокорпорація Бі-Бі-Сі.
"Ми не можемо допустити ніяких нових факторів поділу. Зусилля і заходи боротьби з фінансовою кризою усередині ЄС повинні вживатися на основі солідарності. І всі учасники процесу повинні розуміти свою відповідальність", - заявив прем'єр-міністр головуючої в ЄС Чехії Мірек Тополанек.
Крім того, підсумком саміту Євросоюзу стала заява про прагнення уникати протекціонізму і прихильності принципам єдиного ринку.
"Є згода про необхідність уникати односторонніх протекціоністських заходів", - заявив голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.
На засіданні також відзначалося, що європейські лідери зустрінуться із президентом США Бараком Обамою на спеціальному саміті, запланованому на квітень.
Зустріч у Брюсселі проводилася в рамках підготовки до квітневого саміту лідерів країн "великої двадцятки" у Лондоні з метою згладити виниклі раніше розбіжності щодо методів боротьби зі світовою фінансовою кризою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас