АУБ за перегляд НБУ механізму переуступки кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ за перегляд НБУ механізму переуступки кредитів

Кредит&Депозит
870
Асоціація українських банків просить Національний банк переглянути механізм переуступки кредитів.
Про це в ході круглого столу "Нові тенденції на авторинку: оптимізація реалізації заставних автомобілів" у прес-центрі Українських Новин повідомив радник президента АУБ Олексій Кущ.
У ході обговорення питань, пов'язаних з реалізацією заставних автомобілів, Кущ зазначив, що внаслідок нормативних актів НБУ на повну силу не може працювати один із механізмів вирішення цієї проблеми - коли позичальник уступає свої боргові зобов'язання перед банком разом з узятим у кредит майном іншій особі, яка готова ці зобов'язання обслуговувати.
Зі слів Куща, така переуступка повинна бути оформлена у вигляді формальної видачі банком нового кредиту й це суперечить вимозі Нацбанку посилити норми видачі валютних кредитів позичальникам, які не мають валютних доходів.
У зв'язку із цим радник президента АУБ зазначив, що асоціація має намір звернутися до НБУ із проханням переглянути механізм переуступки кредитів, щоб уникнути при цьому процедури формальної видачі нових кредитів.
Як повідомляло агентство, АУБ вважає за необхідне змінити процедуру перереєстрації автомобілів, які перебувають у заставі за кредитами, для спрощення їх реалізації у разі прострочення платежів за кредитами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас