Банкам заборонили передавати колекторам інформацію про позичальників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам заборонили передавати колекторам інформацію про позичальників

Кредит&Депозит
1156
Міністерство юстиції України скасувало держреєстрацію норми Постанови правління НБУ N428 від 9 листопада 2006 року про право банків передавати приватним особам і організаціям інформацію, яка містить банківську таємницю.
Як повідомили в прес-службі Мінюсту, за результатами поточного перегляду зареєстрованих нормативно-правових актів, був скасований пункт 2 даної постанови, який, на думку міністерства, приводив до розширення змісту ст.61 закону України "Про банки та банківську діяльність" у частині встановлення права банку надавати приватним особам і організаціям інформацію, яка фактично містить банківську таємницю, що суперечить ст.32 Конституції і ст.60-62 закону України "Про банки і банківську діяльність".
Нагадаємо, президент України Віктор Ющенко попросив генерального прокурора, міністра юстиції, міністра внутрішніх справ і виконувача обов'язків керівника Національного банку України вжити заходів щодо врегулювання діяльності колекторських компаній. Президент був стурбований тим, що банки передають колекторським компаніям інформацію про позичальників, у тому числі приватного характеру, розголошення якої може завдати шкоди правам і законним інтересам громадян України.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас