Глобальні ринки: Ринок США може продовжити падіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальні ринки: Ринок США може продовжити падіння

Фондовий ринок
375
Торговельна сесія на американському фондовому ринку в четвер знову закінчилася зниженням котирувань. Індекси S&P 500 і DJIA знизилися на 1,6% і 1,2% до оцінок в 753 і 7182 пунктів. Зниження цін на акції відбулося на очікуваннях про скорочення прибутку компаній сфери охорони здоров'я внаслідок перегляду державних видатків у цій сфері вбік зниження в бюджеті на 2010 р.
Падіння котирувань акцій сфери охорони здоров'я переважило ралі акцій банківського сектора, спровоковане планами адміністрації США зарезервувати в бюджеті на 2010 р. фінансову допомогу для банківського сектора розміром у 750 млрд. дол.
У той же час, уже сьогодні стало відомо, що розмір резерву на фінансову підтримку банків у бюджеті-2010 складе тільки 250 млрд. дол. Таким чином, сьогодні на американському фондовому ринку цілком імовірно подальше падіння, у першу чергу банківських акцій через очікування, які не виправдалися, на підтримку банків. Додає негатива і чергове погіршення статистичних даних про стан ринку нерухомості в США, зокрема падіння продажів нових будинків на 10% у січні до найнижчого значення з 1963 р.
Європейські акції виросли вперше на цьому тижні за рахунок акцій банківського сектора, індекс DJ STOXX 600 виріс на 2,2% до 176 пункту. Зокрема, акції UBS виросли на 16% на новині про наймання банком колишнього керуючого директора Credit Suisse Group AG. Акції Royal Bank of Scotland злетіли на 26% після оголошення планів банку вкласти 325 млрд. фунтів інвестицій у державну програму страхування, і списати знецінені активи на баланс новоствореного "поганого банку". Однак, економічна статистика Європи продовжує розчаровувати. Зокрема, індекс роздрібних продажів у ЄС знизився з 44 пунктів у січні до 42,3 у лютому. Подібна ситуація сьогодні давитиме на європейські ринки.
Нафта відкоригувалася, золото продовжує спад
Сьогодні нафта торгується зі зниженням котирувань (нафта марки Crude торгується в діапазоні 44-45 дол. за барель) у відповідь на рекордні темпи зниження промислового виробництва в Японії на 9,8% у січні до грудня 2008 р. Тимчасове скорочення запасів бензину в США повинне послабити свій вплив на підвищення вартості нафти вже з початку березня, що має сприяти подальшому зниженню цін на нафту.
Ціна золота продовжує знижуватися і сьогодні сповзла до діапазону 940-950 дол. за унцію. Основна причина зниження котирувань золота полягає в зниженні попиту на золото як "захисний" актив у країнах, які розвиваються, Азії, фондові ринки яких демонструють зростання в останні кілька днів. Однак ми вважаємо, що негативний новинна ситуація в Європі та США про посилення ймовірності поглиблення світової рецесії призведе до зростання попиту на золото, відновивши зростання котирувань.
Юрій Бєлінський
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас