Проблемні банки: хроніка подій (26 лютого) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (26 лютого)

Валюта
8253
Газета "Дело" продовжує стежити за ситуацією в банках, що зазнають фінансові проблеми.
Вкладники "Надра" просять націоналізації.
Депозитні вклади, термін по яких уже минув, одержати дотепер не можна. Відсоток по вкладах можна одержати в касах банку (коли там є гроші) у розмірі тисяча гривень на день або по 200 гривень у банкоматах. Правда, більшість банкоматів у Києві грошей не видають.
Банкомат у головному офісі банку на вул. Артема також порожній. В операційній залі фінустанови до 11 години ранку зібралося більше двох десятків людей. В основному пенсіонери і студенти, які прийшли одержати свої пенсії та стипендії. "У касі грошей нема, чекайте", - голосно повідомляє всім новоприбулим касир. "Говорять, вранці давали гроші, але я прийшла півгодини тому: уже ні доларів, ні гривень не було. Тепер чекаю, може бути, хтось прийде кредит гасити або з інших відділень гроші привезуть", - говорить пенсіонерка вкладниці поряд. Та у відповідь розповідає свою невеселу історію. "Я прийшла о 9.30 ранку - гривні в касі ще були, а доларів уже немає. Так мені запропонували забрати відсотки по доларовому депозиту гривнями за курсом 7,7. Але це ж здирство", - обурюється жінка.
Біля входу у відділення ініціативна група клієнтів банка агітує вкладників, що виходять з нього, приходити щочетверга під Національний банк мітингувати. "Ми будемо вимагати прискорити процес націоналізації банків. І нас уже 1,5 тисячі людей зібралося", - показує журнал із прізвищами активістів один з організаторів.
Поруч із наметом ініціативної групи розмістилися підприємці, які пропонують вкладникам фінустанови поміняти їхній депозит на різноманітну продукцію (від побутової техніки "Сатурн" до китайських автомобілів).
"Наша компанія взяла валютний кредит у банку "Надра", тепер ми його погасити не можемо, от і пропонуємо вкладникам поміняти їхні депозити на наші машини або техніку, а їх гроші перерахувати в рахунок погашення нашого кредиту", - говорить менеджер компанії "Даді-Центр" Антон Калайда.
Акція від "Родоводу" - одержи депозит за чотири тижні
У київському регіональному департаменті Родовід Банку, розміщеному в бізнес-центрі "Вітрило", учора було напрочуд малолюдно. Журналіста "Дела" адміністратор банку вже впізнає і навіть зустрічає з посмішкою (ще в понеділок він же погрожував покликати охорону, якщо кореспондент не залишить приміщення). "Заходьте, дивіться, спілкуйтеся із вкладниками, ніяких проблем", - говорить подобрілий адміністратор.
У залі фінустанови близько 15 вкладників. Працює тільки одна каса, біля якої зібралася невелика черга. "У мене термін депозиту закінчився 2 лютого, от ходжу в банк четвертий тиждень і щодня забираю по 500 гривень", - скаржиться вкладниця. Касир почула цю розмову. "Ще 100 гривень можете зняти в банкоматі або на тисячу гривень розплатитися в магазині карткою", - порадила співробітниця банку.
Вкладникам, у яких у фінустанові валютні депозити, не пощастило набагато більше. У касах банку іноземної валюти нема, а відсоток по валютних вкладах згодні видавати гривнями за курсом 7,7, та й то не більше 100 гривень на день.
У банку "Київ" пенсії насамперед
У цій фінустанові пріоритет у видачі грошей у пенсіонерів. У першій половині дня банк обслуговує тільки їх, а всі інші вкладники можуть спробувати одержати відсотки за депозитами з 14.00 до 15.45. Правда, за словами вкладників, каси встигають спорожніти до 15.00.
Промінвестбанк
У банку видають і відсоток по вкладах, і самі вклади, термін дії яких уже закінчився. Із учорашнього дня на картках підвищили ліміти на зняття готівки до рівня, який був до введення тимчасової адміністрації, - у банкоматі тепер можна зняти суму, еквівалентну 500 доларам. Обмежень зі зняття грошей через каси немає.
Укрпромбанк
"Три банкомати в головному офісі на бул. Лесі Українки працюють", - повідомили співробітники колл-центру. По місту знайти банкомати із грішми дуже складно. У касах відділень фінустанови і банкоматах можна одержати тільки тисячу гривень. Можна зателефонувати у відділ платіжних карток (8-800-501-48-80) і збільшити ліміт до 2 тисяч гривень.
Західінкомбанк
"У банкоматах готівки нема", - говорить оператор колл-центру. За її словами, одержати вклад або ж відсотки по ньому неможливо - у фінустанові проходить інвентаризація вкладів. Закінчиться вона на наступному тижні. З 3 березня в банку готуються видавати відсоток по вкладах.
Одеса-Банк
Одержати гроші в банку не вдасться, там припинені всі виплати. "На наступному тижні будемо починати видавати відсоток по вкладах і зарплату", - сказали у фінустанові. Сума таких виплат буде обмежена 500 гривнями на день.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас