Більшість азіатських ринків росте у п'ятницю на тлі зниження курсу ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість азіатських ринків росте у п'ятницю на тлі зниження курсу ієни

Фондовий ринок
259
Азіатські фондові індекси ростуть у п'ятницю на тлі зниження курсу ієни та підвищення оцінки акцій технологічних компаній, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, піднявся на 1,2%. У лютому показник втратив 7,1%, падіння з 1 січня склало 16%.
Японський індекс Nikkei 225 виріс у п'ятницю на 1,7%, гонконгський Hang Seng - на 0,2%.
"Є позитивні моменти, і вартість деяких акцій украй приваблива. Однак прогноз з'являється зовсім не в рожевому світлі: зберігається занадто високий ступінь невизначеності відносно майбутнього", - відзначив Тім Шредер з Pengana Capital Ltd. у Мельбурні.
Однак оптимістичний настрій інвесторів у п'ятницю не зіпсувала навіть погана статистика з Японії та Індії.
Японська інфляція сповільнилася в січні до нуля, промвиробництво скоротилося в тому ж місяці на рекордні 10%. Рівень безробіття в Японії в січні, згідно з іншими опублікованими у п'ятницю даними, упав до 4,1% з 4,3% у грудні, однак число доступних вакансій при цьому знизилося до 0,67 з 0,73.
ВВП Індії збільшився в IV кварталі 2008 року на 5,3% у порівнянні з аналогічним періодом 2007 року, що є найповільнішим зростанням з 2003 року, повідомив у п'ятницю уряд країни. Аналітики очікували підвищення показника на 6,1%. Приріст ВВП Індії в третьому кварталі 2008 року склав 7,6%.
Другий за розміром виробник РК екранів у світі LG Display збільшив у п'ятницю вартість акцій на 5,3%, після того як Goldman Sachs підняв оцінку його паперів на 15%.
Котирування цінних паперів провідного світового виробника побутової електроніки Panasonic Corp. піднялися на 2,5%. Credit Suisse збільшила рейтинг акцій до "вище ринку" з "нейтрального".
Вартість акцій виробника ігрових приставок Nintendo Co. виросла на 3,1% на тлі падіння курсу ієни до долара до мінімуму більш ніж за 3 місяці. Nintendo продає в США в 4 рази більше продукції, ніж в Японії, при цьому слабка ієна збільшує обсяги репатрійованого виторгу компанії.
Котирування акцій провідного рітейлера Австралії Woolworths Ltd. упали на 4,4% на тлі більш різкого зниження прибутку, ніж очікувалося.
Ціна акцій провідної австралійської телефонної компанії Telstra Corp. знизилася на 3,3%, тому що банк Citi рекомендував інвесторам продавати її акції на тлі скорочення прибутку.
Курс цінних паперів азіатського лідера в виробництві тракторів Kubota Corp. упав на 2,7% на заяві про можливе скорочення дивідендів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас