Індекси США продемонстрували у вівторок найшвидше зростання на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США продемонстрували у вівторок найшвидше зростання на місяць

Фондовий ринок
103
Американські фондові індекси росли у вівторок найшвидшими темпами за місяць слідом за акціями фінансових компаній на тлі заяви глави Федерального резерву США Бена Бернанке про відсутність необхідності в націоналізації банків, повідомило агентство Bloomberg.
Ф'ючерси на американські індекси знижуються у вівторок на побоюваннях подальшого поглиблення рецесії: березневий контракт на Standard & Poor's 500 на 8:29 опустився на 0,36%, на Dow Jones Industrial Average - на 0,37%.
Бернанке відзначив, що існує "обгрунтована ймовірність" завершення рецесії ще цього року.
Голова Федеральної корпорації страхування депозитів США Шейла Бер відзначила у вівторок, що в найбільших американських банків достатньо капіталу, і додала, що їх націоналізація вкрай малоймовірна і буде "справжнім сюрпризом".
Крім того, падіння фондових ринків останнім часом привело до того, що відношення вартості акцій компаній, що входять у розрахунок Standard & Poor's 500, до прогнозованого прибутку опустився до кінця торгів у понеділок до мінімального рівня з 1985 року, повідомило агентство Bloomberg.
"На ринку зараз величезна кількість можливостей. І якщо з'являється будь-який імпульс до зростання, люди готові рухатися за ним", - впевнений головний інвестиційний директор Huntington Bancshares Inc. Ренді Бейтмен.
"З огляду на те, що в нас був істотний розпродаж, зазвичай за ним іде відновлення", - заявив старший інвестиційний аналітик RidgeWorth Capital Management Алан Гейл.
Котирування цінних паперів банку Citi злетіли на 22%, Bank of America збільшив ринкову капіталізацію на 31% після того, як знизилися побоюваннях їх націоналізації.
Підіндекс фінансових компаній у рамках S&P 500 підвищився на 12%. Із всіх банків, брокерів і страхових фірм у вівторок знизилася вартість акцій тільки AIG.
Акції AIG подешевіли на 23%, оскільки компанія не може знайти достатню кількість покупців на свої підрозділи, які вона хотіла продати, щоб виплатити отримані від уряду США кредити. У цей час AIG обговорює з Федеральним резервним банком Нью-Йорка інші варіанти повернення державної допомоги.
Папери JPMorgan Chase & Co. подорожчали на 7,7% після того, як банк заявив про скорочення дивідендів на 87%. Інвестори думають, що зекономлені на цьому $5 млрд допоможуть йому вистояти навіть на тлі істотного погіршення кон'юнктури.
Вартість акцій Home Depot зросла на 10%. Мережа магазинів товарів для дому одержала в минулому кварталі прибуток без урахування разових доходів/витрат у розмірі 19 центів розраховуючи на акцію проти 15 центів, які прогнозували аналітики.
Курс цінних паперів другої за величиною мережі універмагів США Macy's підскочив на 12%. Чистий прибуток ритейлера за четвертий квартал 2008 року склав $1,06 на акцію без урахування декількох одноразових статей і перевищив очікування аналітиків на 5,2%.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у вівторок збільшився на 236,16 пункту (3,32%) - до 7350,94 пункту.
Standard & Poor's 500 за день додав 29,81 пункту (4,01%), до 773,14 пункту, показавши максимальне зростання із 21 січня.
Значення індексу Nasdaq Composite підвищилося у вівторок на 54,11 пункту (3,90%) - до 1441,83 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас