Ринки акцій АТР ростуть у середу на тлі допомоги банкам у США та зниження курсу ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій АТР ростуть у середу на тлі допомоги банкам у США та зниження курсу ієни

Фондовий ринок
69
Фондові індекси Азії ростуть у середу на запевняннях про допомогу банківській системі США і зниженні курсу ієни, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, піднявся на 0,8% - до 74,90 пункту. З 1 січня показник втратив 16%. Японський індекс Nikkei 225 додав 1,2% - до 7383,91 пункту. Гонконгський Hang Seng виріс на 0,8%.
"Інвестори шукають оптимізм де завгодно. Сьогодні рівень довіри вищий, ніж на початку тижня, але мене вражає той факт, що так багато компаній не знають, якими є справи. Це ралі навряд чи буде тривалим", - стверджує Х’ю Дайв з Investors Mutual Ltd. у Сіднеї.
Глава Федерального резерву Бен Бернанке відзначив у вівторок, що немає необхідності в націоналізації банків, і існує обґрунтована ймовірність завершення рецесії ще цього року.
Президент США Барак Обама, виступаючи перед Конгресом, заявив, що вихід американської економіки з рецесії вимагатиме жертв, "рішучих кроків і масштабних ідей".
Обама підкреслив, що його план з порятунку банківської галузі покликаний відновити нормальне кредитування економіки, відзначивши, що менеджери банків будуть перебувати під контролем і не зможуть використати гроші платників податків.
Президент закликав Конгрес прийняти закони, спрямовані на реформування системи регулювання ринків.
Голова Федеральної корпорації страхування депозитів США Шейла Бер відзначила у вівторок, що в найбільших американських банків досить капіталу, і додала, що їх націоналізація буде "справжнім сюрпризом".
Вартість паперів найбільшого європейського банку HSBC Holdings Plc зросла на торгах у Гонконгу на 2% після виступів Бер і Бернанке. Банківська група одержує чверть виторгу в США і має розгалужену мережу відділень в АТР.
Ціна акцій найбільшого світового автовиробника Toyota Motor Corp. збільшилася на 3,2% після того, як курс ієни впав до мінімуму за 3 місяці, підвищивши суму виторгу компанії, який репатриюють з-за кордону. Японська нацвалюта подешевіла до долара у вівторок у Нью-Йорку до 96,93 ієни в порівнянні з 95,32 ієни на закриття торгів у Токіо.
"Поточний валютний курс набагато слабкіший, ніж очікували японські підприємці, і це допоможе знизити тиск на прибутки компаній. Всі показники говорять про надмірний продаж акцій", - вважає експерт Nikko Cordial Securities Inc. Хіроїті Нісі.
Ринкова вартість Honda Motor Co., що одержує половину виторгу в Північній Америці, підскочила на 7%.
Акції провідного виробника фотоапаратів у світі Canon Inc. подорожчали на 5,1%.
Котирування цінних паперів Goodman Group, найбільшого австралійського фонду, що інвестує в нерухомість, обвалилися на 18% на заяві про збиток у першому фінпівріччі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас