Нацбанк звірить статистику по пролонгації кредитів для аграріїв з профільним міністерством України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк звірить статистику по пролонгації кредитів для аграріїв з профільним міністерством України

Кредит&Депозит
285
Нацбанк звірить статистику по пролонгації кредитів для аграріїв з профільним міністерством України. Про це повідомив в.о. голови Нацбанку Анатолій Шаповалов в ході спеціального засідання Кабміну за участі голів облрад.
"Що стосується пролонгації кредитів для аграріїв, то я думаю, що ми звіримо статистику з МінАПК щодо цих кредитів, бо на даний момент статистика розходиться. По більшості кредитів є інформація, що їх пролонгували, але треба думати разом як нам повернути довіру до банківської системи, повернути депозити у розмірі 80 млрд грн, тоді курс гривні до долара стане на місце і буде підтримка зі сторони банків", - сказав він.
Також, він повідомив, що на даний момент підіймається питання про необхідність повернення кредитів по курсу 5,05. Він зазначив, що це нереально, бо "для цього буде необхідно витратити 149 млрд грн, тоді як весь капітал банківської системи складає 127 млрд, тому це нереально… Але ми готові знаходити шляхи, реструктуризувати кредити і я вважаю, що по валютним кредитам, треба понижувати ставки, що і роблять багато банків".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас