Шаповалов: Стрибок курсу долара за останні три дні викликаний провокаційними заявами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шаповалов: Стрибок курсу долара за останні три дні викликаний провокаційними заявами

Валюта
5900
Стрибок курсу долара за останні три дні викликаний провокаційними заявами. Про це на спеціальному засіданні за участі голів облрад повідомив в.о. голови НБУ Анатолій Шаповалов.
"У період кризи НБУ продав 10 млрд дол. для підтримки стабільності національної валюти. На жаль, ефекту нема, але в грудні 2008 р. ми його мали. Тоді ринок заспокоївся. Але ми бачимо, що сьогодні за кілька днів ситуація змінилася. Виникає питання, що відбулося за останні дні (коли курс долара підвищився). Відбулися дві події: одні заявили, що курс середньорічний буде 8,6 грн/дол., а другі заявили, що держава не буде гарантувати вклади в іноземній валюті. І зараз ми одержали такий результат", - сказав він.
О.Шаповалов у цілому вважає, що заяви про зупинку співробітництва України із МВФ, "що в НБУ залишилося три копійки, а більше ми нічого не одержимо, і долар буде 15 грн … усе це дестабілізувало ситуацію".
При цьому він запевнив, що на сьогоднішній день у НБУ досить резервів, а саме 27 млрд золотовалютних запасів, і "цього досить, щоб вийти із кризи, але за умови, що ми будемо разом, а не створювати із НБУ страшилку".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас