Ринки акцій Азії впали у вівторок до мінімуму за 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій Азії впали у вівторок до мінімуму за 5 років

Фондовий ринок
105
Фондові ринки Азії впали у вівторок до мінімуму за 5 років на побоюваннях, що рецесія, яка заглиблюється, призведе до погіршення прогнозів компаній і змусить їх здійснювати допемісії для залучення капіталу, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, знизився на 1,6% - до 75,03 пункту, що є мінімальним значенням з 28 серпня 2003 року. Загальносвітовий індекс MSCI World знижується 11-ю сесію поспіль.
Японський індекс Nikkei 225 упав на 1,5% - до 7268,56 пункту. Гонконгський Hang Seng відступив на 2,9%, південнокорейський Kospi втратив 3,2%.
"Песимізм відносно прибутків компаній ще не вичерпав себе, - стверджує генеральний менеджер підрозділу фондових ринків Fukoku Mutual Life Insurance Co. - Інвестори очікують, що все більше компаній здійснюватимуть допемісії і розмивати акціонерний капітал через величезні збитки".
Вартість акцій провідного брокера Японії Nomura Holdings Inc. обвалилася на 9,3% на очікуваннях, що компанія реалізує нові акції на $3,1 млрд із дисконтом.
Котирування цінних паперів найбільшого китайського виробника Baoshan Iron & Steel Co. упали на 5,6% через заяву UBS AG про те, що металургійні компанії переоцінили попит на сталь.
Ціна паперів найбільшої нафтової компанії в Китаї PetroChina Co. знизилася на 4,1% на тлі зниження вартості нафти. Курс акцій Cnooc Ltd. опустився на 4,6%. Ринкова капіталізація провідного виробника нафти Австралії BHP Billiton скоротилася на 1,4%.
Квітневі ф'ючерси на нафту подешевшали на 4% - до $38,44 за барель, на торгах у Нью-Йорку в понеділок. У вівторок вартість нафти з поставкою у квітні знизилася на 79 центів (2,1%) - до $37,65 за барель.
Ціна акцій виробника обладнання для видобутку нафти і газу на шельфі Modec Inc. обвалилася на 20% на очікуваннях скорочення капвитрат провідних нафтогазових компаній світу і, отже, зниження прибутку самої Modec.
"Економічна статистика не дуже втішає на даний момент, і ринки продовжують нервувати", - заявив Пол Ксирадіс із Ausbil Dexia Ltd.
Уряд Таїланду оголосив у понеділок про скорочення ВВП країни на 4,3% у четвертому кварталі 2008 року. Як очікується, у середу Гонконг повідомить про максимальний з 2003 року зниження ВВП у жовтні-грудні.
Акції третьої за розмірами страхової компанії Австралії Suncorp-Metway Ltd. подешевшали на 6% після оголошення про зниження прибутку за перше фінпівріччя і скорочення дивідендів більш ніж в 2,5 рази.
Вартість паперів інжинірингової компанії Ausenco Ltd. обвалилася на 19% на повідомленні про те, що її клієнти скасували значну кількість замовлень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас