Курс євро до долара росте у вівторок на очікуваннях слабкої статистики у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс євро до долара росте у вівторок на очікуваннях слабкої статистики у США

Валюта
2380
Курс євро до долара росте у вівторок на очікуваннях слабкої статистики з ринку житла, низького рівня споживчої довіри в США і негативного піврічного економічного звіту Федерального резерву, повідомило агентство Bloomberg.
Євро на 9:30 у вівторок коштував $1,2730 проти $1,2694 на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.
Курс ієни впав до мінімуму за 12 тижнів до долара і майже до мінімуму за місяць до євро на побоюваннях подальших сигналів про поглиблення рецесії в Японії, яке знизить привабливість японської нацвалюти як одного з найбільш безпечних і стабільних активів.
Вартість ієни знижується також на тлі погіршення рейтингу схвалення прем'єр-міністра Японії Таро Асо - на 6,8 процентного пункту, до 11,4% у вівторок, за даними газети Sankei.
Вартість долара у вівторок підскочила до 9:30 до 95,27 ієни в порівнянні з 94,61 ієни на закритті торгів у Нью-Йорку днем раніше.
Курс єдиної європейської валюти до ієни виріс до цього часу до 121,28 ієни проти 120,10 на кінець сесії в понеділок. Під час торгів євро доходив до 121,93 ієни - максимального рівня з 19 січня.
"Ієна, схоже, втрачає свій статус "безпечної гавані". Економічна і політична ситуація в Японії погіршується. Курс ієни слабшає", - відзначив голова підрозділу валютних операцій Tokyo Forex & Ueda Harlow Ltd. Масанобу Ісікава.
Торговельний дефіцит Японії збільшився до 1,2 трлн ієн ($12,7 млрд) у січні, що є максимальним значенням за 23 роки, прогнозують аналітики. Міністерство фінансів Японії опублікує дані про торговельний баланс у середу.
Уряд Японії оприлюднить індекс споживчих цін за січень 27 лютого. Як очікується, споживчі ціни знизилися минулого місяця вперше більш ніж за рік.
Скорочення вартості житла в США в грудні стало максимальним з 2001 року, стверджують економісти. Індекс S&P/Case-Schiller, що враховує ситуацію в 20 найбільших містах Сполучених Штатів Америки, знизився в грудні на 18,3% у порівнянні із груднем 2007 року згідно із середнім прогнозом опитаних Bloomberg експертів.
Продажі нових будинків і житла на вторинному ринку в США в січні також скоротилися. Дані Національної асоціації ріелтерів будуть оприлюднені 25 лютого о 18:00, міністерство торгівлі опублікує свій звіт про ринок нерухомості о 18:00 26 лютого.
Голова Федеральної резервної системи Бен Бернанке виступить у вівторок у банківському комітеті Сенату з піврічним економічним звітом. Як очікується, Бернанке буде говорити про погіршення економічної ситуації в США. Виступ почнеться о 18:00.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас