Медофф, будуючи свою фінансову піраміду, взагалі не купував акції для клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медофф, будуючи свою фінансову піраміду, взагалі не купував акції для клієнтів

Кримінал
2429
Бернард Медофф, якого влада США звинувачує в шахрайстві, не залишив ніяких матеріальних підтверджень, що взагалі купував на залучені від клієнтів гроші цінні папери, хоча й посилав клієнтам звіти про такі вкладення.
Згідно з даними, оприлюдненими керуючим, призначеним судом у компанії Медоффа, усі операції велися Медоффом протягом останніх як мінімум 13 років тільки в грошовій формі. Звіти про всі операції були виявлені в 7000 коробках.
Медофф управляв брокерською компанією і фірмою, яка займалася консультуванням клієнтів у сфері інвестицій, залучаючи гроші клієнтів. Фактично, за свідченням керуючого, це був єдиний бізнес, при цьому консалтингова частина бізнесу взагалі жодного разу не перевірялася регулятором.
Постраждалі інвестори, згідно з американським законодавством, зможуть одержати від агентства Securities Investor Protection Corp у вигляді компенсації максимум по $500 тис. Поки від потерпілих надійшло 2 тис. 350 заяв.
Як повідомлялося раніше, 70-річний Б.Медофф був заарештований 11 грудня. За версією слідчих, він виплачував відсотки одним інвесторам, коштами яких він управляв, за рахунок надходжень від нових вкладників. Сам Медофф оцінив масштаб своєї піраміди, вкладниками якої були відомі бізнесмени, благодійні фонди, авторитетні фінансисти, в $50 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас