Порошенко пропонує або нести гроші у банки, або... — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко пропонує або нести гроші у банки, або...

Валюта
29329
Українці повинні вкладати зняті з депозитів 70 млрд грн на нові депозити або в українські продукти.
Про це в ефірі одного з телеканалів заявив голова наглядової ради Нацбанку Петро Порошенко в неділю.
За його словами, українці в цей час мають на руках 70 млрд грн, які вони раніше зняли з депозитів, і ці гроші населення потрібно використовувати розумно.
"Сьогодні в Україні є два шляхи використання цих грошей. Перше це знайти надійний банк і знову їх вкласти в банківську систему України, або витрачати ці гроші на українську продукцію", - сказав він.
Голова наглядової ради Нацбанку відзначив, що підписаний президентом у п'ятницю законопроект про обмеження ввезення імпорту та введення 13%-го мита на низку продуктів, повинен позитивно вплинути на економіку України.
"У такий спосіб через 10 днів після вступу його в дію, ми будемо мати скорочення імпорту, це встановлюється лише на 6 місяців. Законопроект дасть Україні можливість навчитися жити в умовах кризи", - сказав він.
Також, за його словами, сьогодні банківська система перебуває в такому стані, що вона сама повинна себе профінансувати.
"Це потрібно для того, щоб ми не повернулися до початку 90-х, коли в нас припинили функціонувати банки, усе вимірювалося бартером, була десятитисячна інфляція", - скаржиться чиновник.
Порошенко відзначає, що заради недопущення такої ситуації, держава повинна створити стимули, щоб банки не ховали гроші, забезпечуючи власну підтримку, а вкладали гроші в економіку України.
"Наприклад, якщо ти не кредитуєш село або реальну економіку, то ти будеш обмежений у доступі до рефінансування", - додає банкір.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас