Західні банки вливають в українські "дочки" 2 мільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Західні банки вливають в українські "дочки" 2 мільярда доларів

Валюта
6967
Міжнародні банки вливають у капітал своїх дочірніх кредитних організацій, що працюють в Україні, 2 мільярди доларів, повідомляє The Financial Times.
17 українських банків підписали в січні угоду про збільшення своїх капіталів - слідом за рішенням Міжнародного валютного фонду надати фінансову допомогу Україні.
У тому числі 10 дочірніх кредитних організацій західних фінансових структур пообіцяли вкласти в капітал 2 мільярди доларів; банки, контрольовані українськими акціонерами, - 1 мільярд доларів.
Враховуючи ситуацію на ринках, політичні дебати в Києві і дискусії в Європі відносно допомоги східним сусідам, українські офіційні особи не можуть бути впевнені, що банки виконають свої обіцянки, пише газета. У той же час частина з 17 банків уже почала виконання планів рекапіталізації.
Commerzbank погодився збільшити капітал приналежного йому банку "Форум" (Київ) на 33%.
Як повідомлялося раніше, "Укрсоцбанк", який входить в Unicredit Group, планує збільшити статутний капітал на 500 мільйонів гривень - до 1,570 мільярда гривень (7,7 гривні за 1 долар).
"Зовнішекономбанк" (ВЭБ, РФ), який володіє 75% акцій "Промінвестбанку", у рамках кредитної лінії надав українському банку перший транш у розмірі 390 мільйонів доларів, у банк також буде направлено близько 1,5 мільярди гривень на умовах субординованого боргу.
Зареєстроване збільшення капіталу "Райффайзен Банку Аваль" (Київ) на суму близько 850 мільйонів гривень.
BNP Paribas погодився збільшити статутний капітал "Укрсиббанку" (Харків), у якому він володіє контрольним пакетом акцій, на 31,8% шляхом розміщення додемісії обсягом 1,275 мільярда гривень.
Нацбанк України в листопаді 2008 року зажадав від банків здійснити діагностику для визначення їх платоспроможності і життєздатності в умовах кризи та оцінки розмірів необхідної докапіталізації. До кінця січня була завершена діагностика банків першої групи (17 банків), у яких сконцентровано 66% обсягу активних операцій банківської системи. Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко заявляв, що діагностика 17 найбільших банків України виявила необхідність їх докапіталізації на 25 мільярдів гривень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас