Порошенко: Місія МВФ не відмовила Україні в наданні кредиту, а "взяла перерву", щоб українська влада прийняла зміни в держбюджет. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Місія МВФ не відмовила Україні в наданні кредиту, а "взяла перерву", щоб українська влада прийняла зміни в держбюджет.

Валюта
805
Місія Міжнародного валютного фонду не відмовила Україні в наданні наступного траншу кредиту, вона лише "взяла перерву", щоб українська влада прийняла зміни в державний бюджет на 2009 г.
Про це голова ради НБУ Петро Порошенко заявив в ефірі ICTV.
Він також зазначив, що різке зростання курсу долара в Україні спостерігається лише на вихідні, коли НБУ не виходить на між банк, додавши при цьому, що курсу "7,5 (грн/дол.)не буде і не було. На сьогоднішній день 7,5 – курс не виважений".
Порошенко пояснив, що зараз в усій Східній Європі відбулася різка девальвація національної валюти, це "процес абсолютно закономірний", який, за його словами, викликаний тим, що "пустими обіцянками привчили людей споживати незароблене, не вироблене власною українською промисловістю". "Українська харчова промисловість і українське сільське господарство здатна нагодувати Україну … ключовий лозунг в умовах кризи має бути "купуйте українське!", - сказав він.
Порошенко додав, що 70 млрд грн, які зняті з банківських рахунків України, мають два напрямки використання: "або ви маєте обрати надійний банк і повернути гроші в банківську систему України, або ви маєте визначити для себе і купувати українське, бо купівля українських товарів – це є підтримання українських робочих місць, це є забезпечення надходження податків до українського бюджету і мінімізація наслідків, в тому числі соціальних, світової кризи в українській економіці".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас