Оніщук вважає незаконною діяльність колекторських компаній. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оніщук вважає незаконною діяльність колекторських компаній.

Кредит&Депозит
706
Міністр юстиції Микола Оніщук вважає незаконною діяльність колекторських компаній. Про це він заявив напередодні в ефірі телеканалу "Інтер". "Це фірми, які утворились нещодавно, і взяли за основний зміст своєї господарської діяльності виконувати доручення банків і збирати борги. Я хотів би зауважити, що з моєї точки зору як міністра юстиції діяльність таких фірм сьогодні знаходиться поза законом", - сказав він.
М.Оніщук пояснив, що зазначена діяльність - це сегмент фінансово-банківської діяльності, і він має ліцензуватися. Відповідно, законодавства, яке б регулювало і ліцензувало діяльність таких фірм, в Україні немає. По-друге, є проблема, що така колекторська фірма, по-суті, отримує доступ персонального характеру про особу, її склад сім"ї, майновий стан, а законодавство вказує, що таку персональну інформацію можна отримувати лише тим установам, які передбачені законом, сказав міністр. В даному випадку банк має таке право, але такого права він не може передати колекторській фірмі, пояснив він.
Міністр звернувся до представників банків, щоб найближчим часом проаналізувати цю ситуацію, ініціювати ухвалення відповідного закону в парламенті, але, щонайменше, створити на сьогодні можливості для громадян України "бути захищеними від цих збиральників".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас