Зміни індексів Європи в четвер були незначними і різноспрямованими - від +0,2% до -0,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зміни індексів Європи в четвер були незначними і різноспрямованими - від +0,2% до -0,4%

Фондовий ринок
92
Зміни фондових індексів у Європі в четвер були незначними і різноспрямованими, оскільки падіння котирувань акцій технологічний компаній нівелювало позитивний вплив звітності Nestle, повідомило агентство Bloomberg.
Індекс Dow Jones Stoxx 600 з відкриття ринку збільшився менш ніж на 0,1%, склавши 183,39 пункту. У ході торгів індекс опускався на 0,3% і піднімався на 1,1% до рівня закриття в середу. З початку поточного року індикатор втратив 7,6%.
Котирування акцій провідного світового виробника мобільних телефонів Nokia опустилися на 4,8%, Infineon Technologies, одного з найбільших виробників напівпровідників у Європі - на 6,7%, розроблювача програмного забезпечення SAP - на 3,8%.
Причиною цього стало те, що Hewlett-Packard знизив прогноз прибутку і виторгу на поточний фінансовий рік, що завершиться в жовтні. Прибуток за рік, повідомила компанія, очікується тепер на рівні $3,76-3,88 розраховуючи на акцію (аналітики, опитані агентством, очікували $3,78 на акцію). За підсумками першого фінквартала прибуток Hewlett-Packard збігся з очікуваннями ринку, а виторг виявився нижче .
У той же час ціна паперів Nestle збільшилася в четвер на 5,2%. Найбільший світовий виробник продуктів харчування в 2008 році продемонстрував органічне зростання прибутку (без урахування M&A, продажі підрозділів і коливань валютних курсів) на рівні 8,3%, перевищивши очікування аналітиків четвертий рік поспіль. Крім того, Nestle збирається підвищити дивіденди за минулий рік на 15%.
Позитивні звітності впливають на ринок, оскільки "показують, що компанії добре управляються і справляються зі штормами", вважає фондовий управляючий Neuflize OBC Еммануель Супр. "Ми впевнені в їхній силі. Єдине, що ми не знаємо, як довго протриває шторм", - додав він.
Акції французької нафтосервісної компанії Technip SA подорожчали на 7,8% після того, як вона оголосила про прибуток за IV квартал у розмірі 134 млн євро.
Курс цінних паперів Raiffeisen International Bank-Holding AG злетів на 10%. Банк оголосив про те, що прибуток в 2008 році виріс на 17%.
Котирування паперів оператора найбільш популярного французького телеканалу Societe Television Francaise 1 обвалилися на 15%, тому що компанія очікує зниження виторгу на 9% в 2009 році через ослаблення попиту на телерекламу.
Прибутки 168 компаній Західної Європи, що входять в індекс Stoxx 600 і опублікували квартальну звітність з 12 січня, знизилися в середньому на 83%, за даними агентства Bloomberg.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас