Фондові ринки Азії падають у п'ятницю на побоюваннях скорочення прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки Азії падають у п'ятницю на побоюваннях скорочення прибутку

Фондовий ринок
71
Фондові ринки Азії демонструють падіння в п'ятницю на побоюваннях скорочення прибутку в умовах рецесії, що заглиблюється, темпи зниження зведеного індексу АТР досягнуть максимуму за 3 місяці за підсумками тижня, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, відступив на 1,5% - до 76,53 пункту. Падіння за тиждень становить 6,4%. З 1 січня показник втратив 15%.
Японський індекс Nikkei 225 знизився на 1,4%, гонконгський Hang Seng - на 2,1%. Падають всі фондові ринки регіону, крім Китаю.
"Проблеми відчуваються у всіх галузях. Маржа прибутку скорочується швидкими темпами, і далі все, мабуть, буде гірше. На даний момент в інвесторів немає ніякого бажання ризикувати", - говорить Тео Маас з Fortis Investment Partners у Сіднеї.
Вартість акцій National Australia Bank упала на 2,3% після того, як Goldman Sachs знизив рекомендації для його паперів до "тримати" з "купувати", а Australia & New Zealand Banking Group оголосила про збільшення частки безнадійних боргів по всьому фінсектору і їхній перехід з високоризикованих напрямків на всі види бізнесу. Папери самої ANZ Banking подешевіли після цієї заяви на 1,8%.
"Ми побачимо ще більше списань безнадійної заборгованості у міру поглиблення рецесії, - вважає топ-менеджер Investor Mutual Ltd. Джейсон Те. - Поки ще не ясно, коли наступить переломний момент".
Ціна акцій австралійської авіакомпанії Quantas Airways знизилася на 3,1%, тому що Moody's урізало рейтинги компанії через ослаблення попиту на повітряні перевезення в регіоні.
Котирування цінних паперів провідного світового виробника шин Bridgestone Corp. обвалилися на 6,5% на тлі заяви про те, що прибуток компанії скоротиться на 71% у поточному фінроці, що завершується 31 березня.
Курс акцій найбільшого виробника комп'ютерної пам'яті у світі Samsung Electronics впав на 1,3%. Найбільша компанія з виробництва контрольно-вимірювальних апаратур для чипів пам'яті Advantest Corp. втратила 1,1% ціни паперів. Ринкова вартість провідного виробника мікросхем за ліцензією Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. упала на 2%.
У січні замовлення на напівпровідників і супутнє обладнання скоротилися в Північній Америці в кілька разів - до $285,6 млн із $1,14 млрд у першому місяці 2008 року. Обсяг замовлень упав на 51% минулого місяця в порівнянні з груднем 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас