Готовність Німеччини підтримати сусідів по ЄС зміцнила курс євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готовність Німеччини підтримати сусідів по ЄС зміцнила курс євро

Валюта
1432
Курс євро виріс до американського долара на сьогоднішніх торгах у результаті того, що Німеччина заявила про готовність підтримати в кризі сусідів по Євросоюзу, повідомляє агентство Bloomberg.
Європейська валюта зуміла переломити триденний негативний тренд, який опустив її курс майже до тримісячного мінімуму, після заяви міністра фінансів ФРН Пеєра Штейнбрюка про те, що "Німеччина покаже свою здатність до дії на тлі ускладнення економічної ситуації в 16 країнах, що також входять в "зону євро".
Деталі цієї заяви будуть обговорюватися на сьогоднішній зустрічі канцлера Ангели Меркель і президента Єврокомісії Жозе Баррозу.
Аналітики банку Goldman Sachs виступили із прогнозом підвищення курсу євро до $1,35, оскільки "Євросоюз може прийняти план спільної боротьби із кризою".
До 16.30 курс євро дорівнював $ 1,2704, піднявшись із учорашньої позначки $1,2530.
Стабільним країнам єврозони доведеться рятувати більш бідних партнерів від дефолту, заявив Штейнбрюк: "Угоди в рамках єврозони не передбачають допомоги неплатоспроможним країнам, але інші країни єврозони будуть змушені врятувати тих, хто опиниться в скрутному становищі". Прикладом країни, що опинилась у складній ситуації, він вважає Ірландію.
У звіті Goldman Sachs говориться, що інвестори в такій ситуації повинні купувати євро, тому що порятунок країн єврозони зменшує шанси одержання допомоги країнами, що мають свою власну національну валюту.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас